Utilizarea ceasurilor – secrete si sfaturi importante

ceas-barbatesc-wesse-wwg400603l

Alegerea ceasului de mana se face si in functie de mecanismul acestuia si de utilizarea sa. Spre exemplu, ceasurile barbatesti automatice sunt mentinute prin miscarea motorului semicircular care se roteste o data cu miscarea naturala a incheieturii mainii. Ceasul functioneaza doua zile dupa ce este dat jos de la mana si acea miscare nu mai exista. In cazul in care mecanismul ceasului automatic s-a oprit, este important ca acesta sa fie repornit in mod manual rotind remontoarul in sensul acelor de ceasornic. Ceasurile automatice sunt achizitionate foarte des, fiind preferatele utilizatorilor si colectionarilor.

ceas-barbatesc-wesse-wwg400602l

Pe de alta parte, mai sunt si ceasurile barbati mecanice, care sunt mentinute in stare de functionare rotind remontoarul pana la simtirea unei rezistente usoare, recomandarea specialistilor fiind ca acesta sa fie intors o data pe zi. Mai sunt si ceasuri dama cu mecanism quartz, care au la baza o baterie care le alimenteaza si o acuratete foarte buna, asigurata de oscilatorul quartz. Ceasurile quartz se utilizeaza si se intretin foarte usor, sunt cele care functioneaza pe baza de baterii care trebuie schimbate intr-o ceasornicarie, la un specialist in domeniu, pentru a evita neplacerile ce ar putea fi cauzate chiar si de inchiderea defectuoasa a capacului.

ceas-de-dama-wesse-wwl101302

Ceasurile cu mecanism kinetic au un principiu de functionare simplu: energia cinetica generata de rotor este transformata in energie electrica si stocata intr-o baterie reincarcabila. Astfel, sunt mult mai usor de intretinut si dispun de o acuratete impresionanta. In cazul fiecarui tip de ceas in parte, este indicat ca utilizatorii sa se intereseze foarte bine inainte de a achizitiona ceasul, sa urmeze instructiunile si ori de cate ori este necesar sa il duca intr-un centru specializat in acst sens.

In ceea ce priveste utilizarea ceasului, utlizatorul va trebui sa aiba cunostinte despre setarea orei, a datei, alarmei, intoarcerea rotitei sau schimbarea bateriei, precum si despre curatarea curelei si sa cadranului, detalii foarte importante pentru ca dispozitivul sa reziste cat mai mult timp la mana sau in cutie, daca este vorba de un ceas scos foarte rar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *