Incheierea activitatilor din cadrul proiectului

Proiectul “Acces la formare profesională continuă pentru angajații din sectorul sanitar-PROSANIT” POSDRU 164/2.3/S/138111 realizat de către OAMGMAMR în parteneriat cu CEPECOM SRL se regăseste la finalul perioadei de implementare.
Incheierea activitatilor din cadrul proiectului
Luna octombrie reprezinta ultima luna de implementare a proiectului.

Proiectul “Acces la formare profesională continuă pentru angajații din sectorul sanitar-PROSANIT” POSDRU 164/2.3/S/138111a avut o durata de 18 luni, acesta demarand in data de 29.04.2015.

Activitatile pricipale ale proiectului au vizat orientarea si consilierea unui numar de 750 de persoane angajate in cadrul unitatilor medicale, realizarea de cursuri de calificare pentru un numar de 850 de persoane in meserii foarte cautate pe piata muncii, respectiv “Baby-sitter”, “Ingrijitoare batrani la domiciliu” si “Ingrijitoare bolnavi la domiciliu”.

Toate activitatile la care au participat persoanele ce au reprezentat grupul tinta au fost gratuite, singurul cost fiind reprezentat de sacrificarea timpului liber, intrucat activitatile s-au desfasurat in afara orelor de program.

Promovarea activitatilor proiectului s-a facut atat prin intermediul conferintelor de presa (1 conferinta de deschidere a proiectului, 6 conferinte regionale, 1 conferinta finalizare proiect), prin postarea pe site-ul Beneficiarului a informatiilor legate de proiect si de evolutia acestuia, postarea de comunicate de presa atat in mediul online, cat si fizic.

In urma sustinerii examenelor de certificare, un numar total de 840 de persoane si-au obtinut certificatele ce le atesta dreptul de a profesa in meseria pe care si-au dorit-o, fiecare persoana primind si o subventie stabilita in cadrul proiectului, respectiv 1080 RON pentru calificarile de nivel 1 “Baby-sitter” si “Ingrijitoare batrani la domiciliu” si 2880 RON pentru calificarea de nivel 2 “Ingrijitoare bolnavi la domiciliu”, subventiile fiind conditionate de numarul de prezente de la orele de teorie si practica.

Toti participantii s-au declarat foarte incantati de faptul ca au avut oportunitatea de a participa la un astfel de proiect, declarand faptul ca si-ar mai dori sa participe la activitati similare si intr-un viitor apropiat.

Proiectul este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în oameni !

Citeste mai mult: Incheierea activitatilor din cadrul proiectului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *