Innovation Day: Peste 200 de elevi de liceu au castigat finantari pentru a-si dezvolta companiile-pilot Citeste mai mult: Innovation Day: Peste 200 de elevi de liceu au castigat finantari pentru a-si dezvolta companiile-pilot

Peste 200 de elevi de liceu, cadre didactice si antreprenori din judetele Valcea si Olt si din Bucuresti au participat la finalul saptamanii trecute la Innovation Day, un eveniment dedicat antreprenoriatului pentru tineri, organizat la Hotel Sofianu din Ramnicu Valcea.
Innovation Day: Peste 200 de elevi de liceu au castigat finantari pentru a-si dezvolta companiile-pilot
Innovation Day a cuprins un targ de companii-pilot si firme de exercitiu înfiintate de tinerii antreprenori, prezentari de planuri de business, un concurs de idei antreprenoriale cu o tema data si un curs adresat cadrelor didactice.

17 echipe de liceeni si-au prezentat la standuri produsele si serviciile, promovandu-si companiile-pilot înfiintate, pornind de la idei cat mai diverse, de la servicii de turism, transport, comert alimentar si de produse naturiste, la restaurante si aplicatii pentru smartphone. În cadrul targului de companii-pilot si firme de exercitiu, tinerii au avut ocazia sa sustina prima prezentare business din cariera lor si sa castige finantari pentru dezvoltarea afacerilor lor, în valoare totala de 20.400 de lei. De asemenea, peste 60 de liceeni au participat la Innovation Camp, o competitie de idei de business în care au fost provocati sa conceapa idei viabile de afaceri care sa creeze locuri de munca într-o localitate din Romania.

Anterior targului, în cadrul evenimentului s-a desfasurat si trainingul pe tema ”Metode learning by doing în educatia antreprenoriala” la care au participat 32 de cadre didactice.

Evenimentul le-a oferit tinerilor sansa sa învete learning by doing cum se pun bazele unui business, sa îsi exerseze spiritul de initiativa si creativitatea, sa lucreze în echipa cu colegii lor, sa primeasca consultanta de la profesionisti din mediul de business si sa capete încredere în fortele si ideile lor.

Innovation Day este unul dintre cele cinci evenimente de acest tip, derulate în proiectul ”De la Firma de Exercitiu la Firma Reala. Prin antreprenoriat aduci valoare si locuri de munca în comunitatea ta”, ce îsi propune corelarea sistemului firmelor de exercitiu cu cerintele de business ale pietei prin activitati concrete, tip ”learning by doing” si prin dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale tinerilor.

În cadrul proiectului, 700 de liceeni din regiunile Bucuresti-Ilfov si Oltenia vor beneficia de servicii specializate de orientare si consiliere profesionala si vor participa la testarea internationala de competente antreprenoriale Entrepreneurial Skill Pass, în urma careia pot obtine o certificare recunoscuta în 26 de state si sustinuta de companii de top, institutii de învatamant superior, organizatii internationale si de Uniunea Europeana.

Pe parcursul celor zece luni de proiect, elevii vor dobandi abilitati care sa-i ajute sa-si castige independenta financiara dupa finalizarea unui ciclu de învatamant prin adaptarea la cerintele primului loc de munca sau prin dezvoltarea de firme care sa creeze locuri de munca si valoare adaugata în comunitatile lor.

Proiectul este implementat în perioada martie-decembrie 2015 de organizatia Junior Achievement, în parteneriat cu Liceul Constantin Brancoveanu (Horezu), Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu (Bucuresti), Liceul Tehnologic „Mircea Vulcanescu” (Bucuresti), Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza (Bucuresti) si Colegiul Economic Petre S. Aurelian (Slatina) si este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste în Oameni!

Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea în Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica si responsabilitate sociala si sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. În Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri.

Citeste mai mult: Innovation Day: Peste 200 de elevi de liceu au castigat finantari pentru a-si dezvolta companiile-pilot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *