OPPO prezintă cele mai bune 10 opere de artă realizate în cadrul proiectului dedicat artiștilor la început de drum, Renovators 2021

Selecția operelor de artă este expusă la ediția a 19-a a festivalului London Design și întruchipează creativitatea dar și conceptele inovative ale artiștilor Renovators.

București, 23 septembrie – OPPO, lider global în tehnologie, a dezvăluit recent cei zece câștigători ai proiectului artistic OPPO Renovators 2021, dedicat tinerelor talente, selecționați din 3.345 de lucrări înscrise. OPPO va expune operele de artă în cadrul festivalului London Design 2021.

Explorarea viziunii artiștilor asupra viitorului  

Artiștii din această ediție a programul Renovators au fost provocați să creeze opera de artă sau concepte creative derivate din tema „Luminii”, ce pot fi încadrate în una dintre cele două categorii ale consursului – ART TECH și ART TOY. Desfășurat pe parcursul câtorva luni, concursul OPPO Renovators 2021 a avut un total de 3.345 de înscrieri individuale, de la artiști din 40 de țări și regiuni din întreaga lume. Toate lucrările au fost apoi jurizate ținând cont de nivelul de inovație, măiestrie, fezabilitate și expresivitate,.

Câștigătorii Proiectului OPPO Renovators 2021 – dedicat artiștilor la început de drum sunt următorii*:

“Planeta: percepția naturii în lumină” de Hengyue Zhao &Chengxiu Yin, 2021 Premiul pentru Creativitate Artistică;

“DreamCatcher-O” de Xinyi Zhao, 2021 Premiul pentru Design Futurist

“Superman-O Călător în timp-Punk” de Ruofan Song, 2021 Premiul pentru cea mai bună integrare a brandului

“AutoGene” de Peter William Holden, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Programul global de antreprenoriat pentru tineri” de Luyang Wang,2021 Premiul pentru cea mai bună integrare a brandului

“Spațiul Inteligent A.I.” de Jianwen Li, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Sonata confidențialității 2.0” de Ganquan Tan, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Autonomia plantelor” de Liang Xiao, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Grafitti AR” de WERC, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Numele proiectului: Mușamalizarea” de Rongling Tang, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

*Câștigătorii aceleiași categorii nu sunt enumerați în funcție de clasament

 

Top 10 opere de artă prezentate la Renovators 2021

Pe parcursul ultimelor luni, mii de opere de artă din întreaga lume au fost înscrise la OPPO Renovators 2021, abordând subiecte precum tehnologia, umanitatea, protecția mediului, biologia, istoria, interacțiunea socială și tendințele actuale, folosind în același timp mediul digital, experiențe interactive, instalații scenice, accesorii smart, modele biologice etc. Prin lucrările lor, tinerii talentați și-au prezentat viziunile variate asupra unei game largi de subiecte, reflectând legătura dintre oameni, tehnologie și natură și modul prin care acestea pot fi îmbunătățite prin tehnologie și artă pentru a crea un viitor mai bun pentru noi toți.

În lucrarea artiștilor Hengyue Zhao și Chengxiu Yin’s – Planeta: percepția naturii în lumină înscrisă la categoriea ART TECH, cei doi explorează modul prin care putem înțelege natura prin observarea proceselor insesizabile pe care noi, ca oameni, le trecem cu vederea în fiecare zi. Lucrarea Dream Catcher-O a lui Xinyin Zhao, înscrisă la categoria ART TOY prezintă visătorii ca o lumină strălucitoare în lumea care își propune să-și protejeze visele și să lupte pentru atingerea lor.

Planeta: percepția luminii în natură de Hengyue Zhao și Chengxiu Yin’s

 

Dream Catcher-O de Xinyin Zhao

 

Expoziția OPPO Renovators din cadrul festivalului London Design propulsează tinerii artiști pe scena mondială

 

Ca parte a proiectului Renovators 2021, OPPO a expus câteva lucrări remarcabile la cel de-al 19-lea festival London Design, pentru a oferi o expunere globală a tinerilor artiști. Printre lucrările expuse se numără Sunetele naturii de Yuxian Qin, care crează o legătură între sunete și imagini oferind șansa participanților să își creeze propriul mediu vizual alcătuit din sunetele naturii, crescând, pe parcursul acestui proces, și nivelul de conștientizare asupra importanței protecției mediului. Lucrarea Renașterea de Diszy Lee prezintă explorarea ruinelor civilizațiilor de pe planete extraterestre. Această lucrare prezintă povestea vieții, a morții dar și a supraviețuirii, mesajul final fiind faptul că Pământul este încă singura speranță pentru supraviețuirea speciei noastre. Lucrarea #3.0 distorsionează formele florilor și a oamenilor arătând o perspectivă a inteligenței artificial adupra definirea noilor specii care s-ar putea dezvolta în viitor.

Alte lucrări precum În oraș cu vârstinicii, Răgetul Mării – Experiență senzorială pe mare, Încă trebuie să mă ghemuiesc pentru a găsi lumina, Galapagos Artificial, Noul Concept al scannerului de Acid Nucleic și Fațada Neînțelegerii sunt expuse în cadrul festivalului London Design în perioada 18-26 septembrie la Londra. Acesta este doar primul pas în prezentarea operelor de artă publicului larg având în vedere că ele vor fi expuse și în cadrul evenimentelor internaționale precum Dubai Design Festival, dar și cele organizate de OPPO, precum OPPO INNO Day. Compania se va asigura că artiștii din proiectul Renovators 2021, vor avea posibilitatea de a-și urma visurile creative și de a prezenta viziunea generației tinere.

 

Despre OPPO

OPPO este unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente. Încă de la lansarea primului telefon în 2008, OPPO și-a urmărit obiectivul de a crea tehnologii cu trup și suflet/personalitate. Dispozitivele OPPO reprezintă sinergia perfectă între tehnologiile de top cu funcții intuitive și un design uimitor. Astăzi, OPPO este prezent în peste 40 de țări și regiuni, având 6 institute de cercetare, 5 centre R&D la nivel global și un centru internațional de design la Londra. OPPO este dedicat dezvoltării standardelor globale 5G fiind totodată și prima companie care a comercializat smartphone-uri 5G pe piata din Europa. Compania colaborează cu peste 50 de operatori de telefonie mobilă din toata lumea pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor 5G la nivel internațional.

Descoperă mai multe despre realizările OPPO și viziunea 5G:

https://www.oppo.com/en/discover/technology/ 

 

EA SPORTS FIFA 22 prezintă cei mai bine cotați 12 fotbaliști din Liga I

București, 22 septembrie 2021 – EA SPORTS FIFA 22 prezintă clasamentul celor mai bine cotați 12 fotbaliști din Liga I în FIFA 22. FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt cluburile cel mai bine reprezentate în Top 12, cu 5, 4, respectiv 3 jucători.

Fotbaliștii din Liga I care alcătuiesc Top 12 în FIFA 22 sunt:

 1. Camora (LB, CFR Cluj): OVR 72
 2. Dan Nistor (CM, Universitatea Craiova): OVR 72
 3. Florinel Coman (LW, FCSB): OVR 72
 4. Paulo Vinícius (CB, FCSB): OVR 72
 5. Nicușor Bancu (LB, Universitatea Craiova): OVR 71
 6. Mirko Pigliacelli (GK, Universitatea Craiova): OVR 71
 7. Giedrius Arlauskis (GK, CFR Cluj): OVR 71
 8. Florin Tănase (CF, FCSB): OVR 71
 9. Olimpiu Moruțan (CAM, FCSB): OVR 71
 10. Ciprian Deac (CAM, CFR Cluj): OVR 71
 11. Darius Olaru (CM, FCSB): OVR 71
 12. Andrei Burcă (CB, CFR Cluj): OVR 71

Camora, Dan Nistor, Florinel Coman, Paulo Vinicius, Denis Alibec și Ciprian Deac se regăsesc din nou printre fotbaliștii cu cei mai mari coeficienți din Liga I în FIFA 22, aceștia clasându-se și în FIFA 21 în Top 10 cei mai bine cotați fotbaliști din Liga I din România.

Cu peste 17.000 de jucători reprezentând mai mult de 700 de cluburi, peste 90 de stadioane recreate în joc și peste 30 de ligi profesioniste de fotbal incluse în joc, FIFA 22 este singurul loc în care utilizatorii pot concura în competiții emblematice precum UEFA Champions League, UEFA Europa League, noua UEFA Europa Conference League, Premiere League, Bundesliga, LaLiga Santander, CONMEBOL Libertadores sau CONMEBOL Sudamericana.

FIFA 22 este dezvoltat de EA România și EA Vancouver și va fi disponibil la nivel global începând cu 1 octombrie 2021 pentru PlayStation®5, Microsoft Xbox® Series X|S, PC via Origin™ și Steam, Google Stadia, PlayStation®4 și Xbox® One. Ediția FIFA 22 Legacy va fi disponibilă pe Nintendo Switch™.

Clasamentul celor mai bine clasați jucători în FIFA 22 și toate noutățile despre FIFA 22 sunt disponibile pe EA SPORTS FIFA.

Despre Electronic Arts

Electronic Arts (EA) este lider global în materie de divertisment digital interactiv. Compania dezvoltă și furnizează jocuri, conținut și servicii online pentru toate tipurile de platforme conectate la internet, de la console, la dispozitive mobile și computere personale. EA are sediul în Redwood City, California, iar compania este recunoscută la nivel global pentru un portofoliu de mărci apreciate de critici, ca EA SPORTS™ FIFA, Battlefield™, Apex Legends™, The Sims™, Madden NFL, Need for Speed™, Titanfall™, Plants vs. Zombies™ și F1™.

Mai multe informații despre EA sunt disponibile la www.ea.com/news.

EA SPORTS, Ultimate Team, Battlefield, Need for Speed, Apex Legends, The Sims și Titanfall sunt mărci Electronic Arts Inc. John Madden, NFL, FIFA și F1 sunt proprietatea deținătorilor mărcii și este utilizată cu permisiunea lor.

ATEN: Spatiile pentru intalniri stimuleaza digitalizarea in domeniul sanatatii

Spatiile dedicate pentru efectuarea de apeluri video imbunatatesc actul medical si nivelul de colaborare.

Spatiile pentru intalniri permit o colaborare eficienta si o ingrijire mai buna a pacientilor in institutiile medicale, in moduri pe care o simpla camera web nu le ofera. Domeniul sanatatii trece prin digitalizare, exact la fel ca multe alte industrii si arii de activitate, iar in centrul digitalizarii sanatatii se afla adoptarea pe scara larga a solutiilor de videoconferinta. Ele completeaza vizitele pacientilor si pe cele la domiciliul acestora, permitandu-le angajatilor sa verifice starea lor virtual. Pe langa organizarea vizitelor virtuale, un rol important il joaca spatiile dedicate pentru intalniri, de pe urma carora beneficiaza in diferite moduri atat medicii, cat si pacientii.

Beneficiile consultatiilor medicale online

Consultatiile medicale online ofera o multitudine de beneficii – atat pacientilor, cat si medicilor:

 • Acestea le permit pacientilor sa apeleze la servicii medicale fara o programare prealabila si fara a se deplasa la spital, unde trebuie sa astepte in sala de asteptare.
 • Ofera o modalitate prin care pacientii pot fi mai deschisifata de medici, in conditiile in care unele persoane considera intalnirile fata in fata dificile.
 • Faciliteaza o cale prin care medicii si alti angajati din domeniul sanatatii pot deservi un numar mai mare de pacienti si pot oferi ingrijire mai repede decat ar face-o prin intermediul intalnirilor fizice.
 • Inlatura barierele geografice, facand posibile intalnirile cu pacienti care se afla chiar si pe un alt continent.

Beneficiile spatiilor pentru intalniri in institutiile medicale

Angajatii din domeniul sanatatii au fost nevoiti sa se adapteze noului model, bazat pe apeluri video si servicii medicale la distanta – complet diferit de modul obisnuit de functionare. In tot acest timp, conform unui studiu McKinsey, furnizarea de servicii medicale la distanta a castigat in popularitate si tot mai multi pacienti au furnizat un feedback pozitiv, ceea ce inseamna ca aceasta abordare ar putea continua sa fie folosita si dupa depasirea pandemiei. O modalitate de simplificare a sarcinii medicilor si asistentelor medicale care discuta virtual cu pacientii, dar si de asigurare a unui spatiu dedicat pentru acestia, este instalarea de spatii pentru intalniri in clinici si spitale. Acestea asigura un cadru care garanteaza confidentialitatea, alaturi de intreaga echipare tehnica necesara consultatiilor.

”In primul rand, o conexiune stabila si sigura intre partile participante este esentiala pentru siguranta si increderea necesara intre medic si pacient. Exista diferite tipuri de spatii pentru intalniri, care asigura o gama larga de beneficii angajatilor din domeniul sanatatii, indiferent de specializarea acestora, dar mai ales atentie fata de pacient si nevoile pe care le au in aceste circumstante. Solutiile noastre au in vedere aceste aspecte cu atat mai mult cu cat actul medical necesita multa atentie si dedicare din partea celor implicati. Cu ajutorul solutiilor noastre vor putea avea parte de o experienta sigura si confidentiala in spatiile special amenajate pentru consultatii online”, a mentionat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Serviciile medicale la distanta continua sa castige popularitate, astfel ca institutiile din domeniul sanatatii sunt nevoite sa se adapteze si sa adopte solutii pregatite pentru viitor.

Un laptop si o camera web nu sunt suficiente pentru a sustine o zi intreaga de consultatii acordate pacientilor. Pentru o astfel de activitate, sunt necesare echipamente periferice adecvate, iar ATEN furnizeaza astfel de echipamente. Compania proiecteaza si produce echipament audio-video de calitate superioara, special conceput pentru spitale si clinici.

ATEN Seamless Presentation Switch a fost creat special pentru prezidarea unei sedinte la care participa mai multi medici sau asistente medicale. El ofera multi-streaming si vizualizare quad, alaturi de o functie de tabla digitala, camere de chat, suport audio, plus multe atele.

Echipamentul Seamless Presentation Switch with Quad View Multistreaming (VP2120) incorporeaza un switch video matrice, streaming audio-video, mixer audio si functii pentru colaborare – totul intr-un format compact.

ATEN Control System este un panou de control cu 12 butoane, cu ajutorul caruia utilizatorul poate gestiona dintr-un punct central totul: iluminat, sunet, afisare, aer confitionat si altele. In acest fel, controlarea spatiului pentru intalniri se poate realiza cu efort minim.

Spatiile pentru intalniri nu trebuie sa devina supraaglomerate cu dispozitive video si audio si cabluri care pot incetini activitatea dintr-un mediu in care timpul de reactie este atat de important precum cel al sanatatii. Nici nu este nevoie, multumita ATEN HDMI & VGA HDBaseT Transmitter, care faciliteaza conectivitatea pe distante mari. Dispozitivul poate fi montat pe perete si folosit pentru conexiuni video si audio, in timp ce ecranul (si echipamentul de receptie HDBaseT) sau switch-ul pentru prezentari video pot fi amplasate cat mai convenabil.

ATEN HDMI & VGA HDBaseT Transmitter with EU Wall Plate / PoH (4K@100m) (HDBaseT Class A) (VE2812AEUT) este o solutie cu montare pe perete pentru transmiterea semnalelor VGA (cu continut audio) si HDMI pe distante de pana la 100m, prin intermediul unui singur cablu Cat 5e/6/6a.

Tranzitia de la intalnirile fizice cu pacientii si vizitele la domiciliu la consultatii online nu trebuie sa fie dificila, iar multumita echipamentelor adecvate poate fi chiar deosebit de simpla. Pe langa eliminarea problemelor de instalare, produsele ATEN garanteaza securitatea conversatiilor, si ofera solutii complexe, care imbunatatesc experienta pacientilor.

Solutii ATEN pentru domeniul sanatatii

ATEN este companie specializata in crearea de solutii variate si securizate pentru digitalizarea operatiilor din domeniul sanatatii, cu indeplinirea tuturor cerintelor departamentelor de IT, ale practicienilor si pacientilor. Printre acestea, se numara:

 • Fluxuri video rapide, stabile si fara intreruperi, cu posibilitatea de control si comutare in timp real, fara intarzieri;
 • Interoperabilitatea cu echipamente de imagistica si EKG, scanere RMN si tomograf, sisteme de monitorizare la distanta, sisteme avansate de planifica (APS), jurnale medicale electronice (EMR) si altele;
 • Cele mai bune rezolutii, calitate si acuratete de inalta precizie, pana la 4K @60Hz (4:4:4), HDR si imagistica monocrom.

Pentru a afla mai multe despre solutiile hardware de distributie a semnalelor in domeniul medical, luati legatura cu un expert ATEN.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Eticheta pentru anvelope explică doar unul dintre cele două tipuri de zgomot al anvelopei

Nivelul de zgomot este unul dintre factorii cheie care afectează confortul la volan. Pe măsură ce popularitatea mașinilor electrice silențioase crește, tot mai mulți șoferi s-au arătat interesați și de zgomotul anvelopelor. Zgomotul de rulare exterior și zgomotul interior sunt lucruri diferite, dar pot fi reduse păstrând mașina și anvelopele în stare bună. Nokian Tyres analizează cu atenție aspectul zgomotului în cercetare, dezvoltare și testare.

 

Atunci când consumatorii achiziționează anvelope noi, este foarte dificil de știut care dintre opțiunile disponibile ar fi cea mai silențioasă pentru vehiculul lor. Zgomotul anvelopelor este influențat de mai mulți factori, cum ar fi modelul și tipul vehiculului, jantele, compusul din cauciuc, șoseaua, viteza de rulare și chiar vremea. Există diferențe chiar și între mașini similare, comparațiile exacte fiind posibile doar în situațiile în care aceeași mașină este utilizată în condiții identice.

Cu toate acestea, se pot face unele estimări generale: cu cât compoziția benzii de rulare a anvelopei este mai moale, cu atât este mai probabil să reducă zgomotul. De asemenea, anvelopele cu profil înalt sunt, în general, mai confortabile și mai silențioase decât alternativele cu profil redus.

Eticheta UE pentru anvelopele de vară și de iarnă indică nivelul de zgomot. Totuși, aceasta acoperă doar zgomotul de rulare extern. Zgomotul extern de rulare și zgomotul interior pot fi chiar la poli opuși, iar reducerea unuia poate însemna creșterea celuilalt.

„Ceea ce auziți în interiorul vehiculului este o combinație de multe lucruri. Zgomotul anvelopelor provine din contactul anvelopei cu șoseaua: rugozitatea determină vibrația corpului anvelopei atunci când aceasta rulează pe suprafața șoselei. Apoi, vibrațiile parcurg o distanță lungă prin anvelopă, jantă și alte structuri ale vehiculului până în habitaclu, unde o parte dintre ele se transformă în sunet.”, precizează Hannu Onnela, Senior Development Engineer, Nokian Tyres.

Indicatoare, dar și evaluări pentru teste

Până în prezent, Nokian Tyres a efectuat teste de zgomot pe pista sa din Nokia. Noul centru de testare finalizat din Santa Cruz de la Zarza, din Spania, are o pistă de „drum confortabil” de 1,9 kilometri, care oferă oportunități de testare chiar mai bune decât înainte. Centrele din Spania permit testarea anvelopelor pe diferite tipuri de drumuri asfaltate și accidentate, precum și traversarea străzilor pavate.

„Indicatoarele nu ne spun tot ce trebuie să știm, așa că efectuăm și o mulțime de teste subiective bazate pe evaluare umană. Este important să aflăm dacă un zgomot este deranjant, chiar dacă un indicator nu îl poate detecta.”, explică Hannu Onnela.

Proiectarea anvelopelor înseamnă întotdeauna găsirea celui mai bun compromis posibil. Schimbarea unei caracteristici le va modifica într-un fel și pe celelalte. Siguranța este prioritatea numărul unu, dar dezvoltatorii încearcă să optimizeze și celelalte caracteristici, pentru cel mai bun rezultat posibil.

„Produsele pentru piețe diferite au caracteristici diferite. Anvelopele de iarnă CE sunt mai silențioase decât cele de vară. Anvelopele de iarnă nordice tind să fie cele mai silențioase datorită benzii de rulare mai groase și compusului mai moale al benzii de rulare, față de anvelopele de iarnă CE. Zgomotul interior al anvelopei este accentuat atunci când mașina este folosită în mod obișnuit la viteze de 50-100 km/h.”, spune Olli Seppälä, Head of R&D.

Uzura uniformă reduce zgomotul anvelopelor

Sezonul de schimbare a anvelopelor se apropie, iar șoferii ar trebui să rețină că la schimbarea acestora se ține cont și de zgomot. Anvelopele vechi au o adâncime redusă a benzii de rulare, ceea ce creează un peisaj sonor diferit de cel al anvelopelor noi, cu modele solide ale benzii de rulare.

Șoferii pot influența zgomotul anvelopelor într-o oarecare măsură. În primul rând, trebuie să se asigure că mașina și anvelopele sunt în regulă. De exemplu, dacă geometria suspensiei nu se încadrează în specificațiile producătorului, rezultând unghiuri de direcție incorecte, anvelopele se vor uza neuniform și vor genera zgomot suplimentar. Chiar dacă roțile sunt aliniate corect, anvelopele ar trebui rotite pentru a se uza cât mai uniform posibil.

Zgomotul anvelopelor poate fi influențat și de reglarea presiunii de umflare. Șoferii pot experimenta, variind nivelul de presiune. Hannu Onnela are și un sfat pentru drum: „Dacă vedeți două urme de anvelope pe drum, încercați să conduceți paralel cu ele pentru o experiență sonoră mai confortabilă”.

Descărcă imagini și infografice

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța și durabilitatea. Inspirați de moștenirea scandinavă, fabricăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane și utilaje grele, pentru un condus fără griji în orice condiții. Lanțul nostru Vianor furnizează anvelope și service auto. În 2020, vânzările nete ale companiei au fost de 1,3 miliarde de euro, iar numărul de angajați a ajuns la aproximativ 4.600. Compania Nokian Tyres este listată la Nasqad Helsinki. Mai multe informații: www.nokiantyres.com.

OnePlus Nord CE 5G și OnePlus Nord 2 5G: 4 motive pentru care au statusul de “killer”

Utilizatorii beneficiază de oferte spectaculoase pentru aceste smartphone-uri în luna septembrie

OnePlus și-a extins recent linia de produse Nord cu două dispozitive noi, OnePlus Nord CE și OnePlus Nord 2, ca parte a strategiei de diversificare a portofoliului, pentru a face experiența OnePlus mai accesibilă unui număr mai mare de utilizatori. OnePlus Nord 2 5G este un smartphone dotat cu mai multe funcții de flagship care domină dispozitivele mediocre pe majoritatea planurilor – flagship killer-ul din 2021, în timp ce OnePlus Nord CE 5G este mid-range killer, deoarece oferă experiența OnePlus rapidă și fluidă la un preț excelent.

Ambele dispozitive oferă o experiență fluidă și își propun să distrugă mediocritatea în industria smartphone-urilor, dar fiecare are propriile sale caracteristici-cheie, pentru segmentele lor de preț. Iată „armele letale” care fac OnePlus Nord CE și OnePlus Nord 2 smartphone-uri ”killer”:

 • ”Omoară” încărcarea lentă – Utilizatorii nu trebuie să se preocupe de durata de viață a bateriei smartphone-ului, deoarece ambele dispozitive dispun de tehnologia de încărcare Warp Charge. Printr-o sesiune rapidă de încărcare, Nord 2– cu un sistem de baterie de 4500 mAh cu două celule – se încarcă de la 0 la 100% în mai puțin de 35 de minute. Nord 2 se adaptează, de asemenea, pentru a reduce timpul petrecut de baterie la 100% în timp ce se încarcă peste noapte, pentru a prelungi viața acesteia. OnePlus Nord CE vine cu o baterie mare de 4.500 mAh și cu tehnologia îmbunătățită de încărcare Warp Charge 30T Plus. Astfel, acest telefon se încarcă la aceeași viteză ca Nord-ul original – de la 0 până la 70% în doar o jumătate de oră.
 • Omoară camerele mediocreîn segmentul mid-range. OnePlus Nord 2 5G integrează hardware-ul puternic al camerei cu îmbunătățiri software bazate pe AI, pentru a oferi o experiență foto remarcabilă. Nord 2 aduce îmbunătățiri majore în fotografia de noapte cu OIS și cu senzorul Sony IMX766 de 50 MP de pe camera principală, care este capabil să capteze cu 56% mai multă lumină decât Sony IMX586 de la primul Nord. Iar cu modul Nightscape Ultra, utilizatorii pot realiza fotografii mai bune și mai luminoase chiar și în condiții de 1 lux. OnePlus Nord CE are o configurație cu trei camere pe spatele telefonului, cu o cameră principală de 64 MP cu o diafragmă mare f/1.79 care surprinde imagini clare, de înaltă rezoluție și nivel ridicat de detalii în condiții de iluminare puternică, precum și un obiectiv cu unghi ultra-larg de 119° pentru mai multă versatilitate. Nord CE mai dispune de o cameră frontală de 16 MP pentru a surprinde selfie-uri grozave. Și, la fel ca toate modelele flagship OnePlus, Nord CE vine cu Nightscape pentru o experiență mai bună de fotografie în lumină slabă.
 • ”Omoară” performanța slabă– OnePlus Nord 2 5G este dotat cu chipset-ul MediaTek Dimensity 1200-AI, care oferă o creștere de 65% a performanței procesorului și de 125% pentru GPU, în comparație cu performanțele de pe OnePlus Nord, lansat în iulie 2020. OnePlus a lucrat îndeaproape cu MediaTek pentru a îmbunătăți caracteristicile procesorului bazate pe AI. Nord CE este alimentat de Qualcomm® Snapdragon™ 750G 5G, care oferă un procesor cu 20% mai rapid și o creștere de 10% a performanței GPU comparativ cu predecesorul său. Motorul AI oferă utilizatorilor o experiență lină și intuitivă, de la jocuri la chat vocal îmbunătățit. În plus, ambele dispozitive oferă conectivitate 5G și dispun de OxygenOS 11, cel mai rapid și mai receptiv software OnePlus. OxygenOS 11 oferă îmbunătățiri semnificative ale caracteristicilor apreciate de utilizatori, cum ar fi Dark Mode, Zen Mode și un nou AOD.
 • ”Omoară” display-ul mediocru – Nord 2vine cu un ecran AMOLED fluid de 6,43 inci, cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz. Cu funcții noi precum AI Color Boost și AI Resolution Boost, care îmbunătățesc culorile și rezoluția din aplicațiile populare, Nord 2 oferă experiențe vizuale dinamice, precum și iluminare optimă, chiar și atunci când soarele puternic bate în ecran. De asemenea, Nord CE are un ecran fluid AMOLED de 6,43″ de 90Hz. Mai mult, HDR10 + oferă culori vii pentru a asigura o experiență de vizionare captivantă și plăcută.

Utilizatorii care doresc să achiziționeze aceste smartphone-uri ”killer” beneficiază de oferte speciale în luna septembrie. Printre acestea se numără un discount de 30 Euro pentru OnePlus Nord CE 5G exclusiv pe oneplus.com între 20-26 septembrie. De asemea, ca parte din oferta de toamnă de pe oneplus.com disponibilă până la finele lunii septembrie, la achiziția unui OnePlus Nord CE 5G consumatorii vor primi un discount de 90% la OnePlus Handy Fanny Pack, 83% la OnePlus Buds Z și 20% la bundle-ul OnePlus Nord CE 5G ‘keep it safe’. Mai mult, utilizatorii care vor achiziționa un OnePlus Nord 2 5G de pe oneplus.com vor beneficia de un discount de 50% la OnePlus Buds Z, de 40% la OnePlus Buds și de 20% la bundle-ul OnePlus Nord 2 5G ‘keep it safe’.

Despre OnePlus 

OnePlus este o companie globală de tehnologie mobilă care forțează conceptele convenționale de tehnologie. Creat în jurul mantrei „Never Settle”, OnePlus creează dispozitive proiectate într-un mod deosebit, cu o construcție premium și hardware performant. OnePlus prosperă prin cultivarea unor legături puternice și prin creșterea împreună cu comunitatea sa de utilizatori și fani.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați OnePlus.com

Incepe constructia nolui Centru de Cercetare in Tehnologii Verzi Aerospatiale TGA de la Craiova, o investitie totala de peste 17 mil. EUR

Cum va arata noul Centru unic in regiune,

care accelereaza implicarea Romaniei

in cercetarea Europeana

 

„Platforma de dezvoltare tehnologica pentru tehnologii „green” in aviatie si fabricatie ecologica cu valoare adaugata superioara – TGA”

Bucuresti, 22.09.2021– MASTERBUILD – General Contractor & Developer anunta inceperea lucrarilor de constructie la noul Centru de Cercetare in Tehnologii Verzi Aerospatiale – “TGA Technologies for Green Aviation” de la Craiova, o investitie de peste 17 milioane EUR co-finantata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, coordonata de I.N.C.A.S. – Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Aerospatiala Elie Carafoli.

Localizat in Dolj – Craiova, in proximitatea – Aeroportului International Craiova, pe un teren cu suprafata totala de 14.000 mp, noul Centru TGA va avea o suprafata totala construita de aproape 8.000 mp, acomodand 2 hale tehnologice, spatii de birouri, o zona de laboratoare, precum si spatii de intalnire si discutii, transfer de bune practici pentru cercetatorii din laboratoare si pentru parteneri si colaboratori.  Centrul va beneficia de tehnologii de varf precum sisteme robotizate inovative, tehnologii revolutionare de productie a componentelor pentru domeniul aerospatial, instalatii de ultima generatie care vor accelera nivelul de productivitate, sisteme avansate de proiectare si prototipare 3D.

„Noul Centru TGA de la Craiova, unic in regiune, va creste semnificativ capacitatea de cercetare – dezvoltare si inovatie a Romaniei in industria aerospatiala, precum si de colaborare a Romaniei in marile proiecte de cercetare ale Uniunii Europene. Centrul este localizat intr-o zona puternic industriala, care va beneficia atat de sinergiile create de aceasta noua dezvoltare, cat si de un numar de peste 300 de locuri de munca generate la nivel local,” declara Catalin Nae, Director General I.N.C.A.S.

Constructia proiectului incepe in luna septembrie a.c. si va fi predata Beneficiarului anul viitor, in acest moment fiind in curs de finalizare proiectul tehnic de executie. Implementarea proiectului de finantare va dura pana la sfarsitul anului 2023.

 Proiectul de constructie are la baza principii si tehnologii sustenabile actuale, asigurand atat eficienta energetica a cladirilor, sanatatea si siguranta ocupantilor, optimizarea costurilor, minimizarea impactului asupra mediului sau optimizarea potentialului locatiei. Spre exemplu, acesta este unul dintre putinele proiecte de investitii publice care integreaza sistemul BMS – Building Management System, un sistem specific cladirilor de ultima generatie care permite monitorizarea si eficientizarea consumului de energie, pentru a evita risipa inutila de resurse in

 exploatarea cladirii,” declara Ing. Mirela Harmanescu, COO, Head of Engineering & Technical Dept. in cadrul MASTERBUILD.

Bazat pe principiile Industry 4.0, Centrul TGA de la Craiova accelereaza capacitatea de cercetare -dezvoltare aplicativa pentru industria aerospatiala, ca o componenta de baza a infrastructurii unice de cercetare a I.N.C.A.S.. De asemenea, acesta va asigura mediul de valorificare a potentialului inovativ asociat dezvoltarilor tehnologice de tip «green» in domeniul aerospatial.

Centrul de Tehnologii Aerospatiale TGA raspunde unei nevoi reale la nivelul industriei din Romania, in care capacitatea de a dezvolta/maturiza si de a valida tehnologii de tip «green» pentru Domeniul Aerospatial este esentiala in contextul promovarii sectorului aerospatial ca domeniu de «smart specialisation» si asigurarea competitivitatii acestui sector industrial. Proiectul creeaza premisele participarii in parteneriate Europene de anvergura, deschide oportunitati de colaborare in diverse proiecte ale programelor CS2 (Clean Sky 2) si Horizon 2020 si implicit cresterea implicarii Romaniei in cercetarea Europeana.

Proiectul de constructie a fost castigat in urma unei licitatii publice anuntate in luna aprilie 2021, de catre asocierea dintre companiile MASTERBUILD – General Contractor & Developer (companie de constructii si dezvoltare specializata in constructii industriale si logistice) Hit & Cold – companie specializata in instalatii si Oopy Arhitectura.

Detalii suplimentare:  

Proiectul TGA este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare nr. 313 din 14.07.2020, incheiat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, in calitate de Organism Intermediar, pentru Programul Operational Competitivitate 2014 – 2020 (POC), Axa Prioritara 1 – Cercetare, Dezvoltare Tehnologica si Inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor; Actiunea 1.1.1. – Mari infrastructuri de CD.

Valoarea totala a proiectului este de 85.234.920,65 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 84.756.737,87 (din care valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 72.043.227,19 lei si valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 12.713.510,68 lei).

Despre I.N.C.A.S. – Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Aerospatiala Elie Carafoli:

 

INCAS – Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Aerospatiala Elie Carafoli este principalul centru de cercetare in stiinte aerospatiale din Romania, cu o activitate de peste 60 de ani in ingineria aerospatiala, fizica fluxurilor si aerodinamica aplicata, utilizand tehnologii de ultima generatie si infrastructura unica de importanta strategica nationala. INCAS a fost implicat in toate proiectele aeronautice nationale majore pentru zonele civile si militare si actioneaza in prezent ca un actor important in politica UE pentru dezvoltarea cercetarii si dezvoltarii in cadrul viziunii FlightPath 2050 si al viitorului program Orizont 2020.

 

Despre MASTERBUILD – General Contractor & Developer:

 

MASTERBUILD este o companie de constructii si dezvoltare logistica si industriala, activa din 2005 atat pe segmentul constructiilor industriale, cat si al proiectelor comerciale si rezidentiale.  Compania activeaza atat pe intreg teritoriul Romaniei, cat si pe piete internationale.

Motorola lansează moto g60 și împreună cu Altex anunță 3.000 de vouchere de 500 lei pentru achiziția telefonului

București, 21 septembrie 2021: Motorola și Altex anunță o ofertă excepțională pentru noul moto g60, care va fi disponibil în România începând din 13 octombrie, la prețul recomandat de 1399 lei. Astfel primii 3000 de înscriși, pe site-ul Altex, în perioada 21 septembrie – 10 octombrie, vor obține un voucher în valoare de 500 lei, pe care îl vor putea utiliza exclusiv pe 13 octombrie, pentru achiziția celui mai nou telefon din familia moto g.

Dezvoltat pentru ca utilizatorii să beneficieze de o experiență de utilizare excepțională, moto g60 vine echipat cu o cameră de 108 MP și o baterie de 6000mAh, fiind considerat un telefon potrivit pentru creatorii de conținut, dar și pentru pasionații de gaming, care se pot bucura de o rată de refresh a ecranului de 120 Hz, dar și de performanțele impresionate pe care le oferă procesorul de mare viteză Qualcomm Snapdragon 732G Mobile Platform. Dispozitivul moto g60 trece cu ușurință ca un favorit în categorie din punct de vedere al raportului preț calitate.

 

moto g60 revoluționează arta fotografiei

moto g60 oferă un sistem de camere de 108 MP1: una dintre acestea este asociată cu noua tehnologie Ultra Pixel, cu un senzor care este de 9 ori mai sensibil la lumină pentru a putea surprinde fotografii incredibil de clare, chiar și în condiții de lumină slabă. În plus, utilizatorii își pot dezvolta creativitatea, folosindu-se de obiectivul ultra-wide de 118 grade care le permite să surprindă de 4 ori mai multe detalii într- cadru. O altă funcție importantă a camerei este obiectivul Macro Vision care aduce utilizatorii de 4 ori mai aproape de subiect, spre deosebire de un obiectiv obișnuit. De asemenea, fotografiile de zi cu zi pot fi transformate în portrete cu aspect profesional cu ajutorul senzorului de adâncime, iar funcțiile noi ale camerei vin să dubleze experiența fotografierii. Spre exemplu, modul Dual Capture, care facilitează înregistrarea videoclipurilor sau fotografierea cu oricare dintre cele două camere în același timp, astfel încât atât utilizatorul, dar și subiectul, să poată fi surprinși în cadru simultan.

moto g60 pune la dispoziția consumatorilor o baterie masivă de 6000 mAh3, astfel încât autonomia telefonului să nu mai reprezinte o problemă pentru utilizatori. Fie că vorbim despre munca de zi cu zi, cele 54 de ore de autonomie nu vor fi un impediment în desfășurarea activităților preferate. În plus, pentru cei care nu au timp există funcția TurboPower™ 20 care oferă ore de energie în doar câteva minute de încărcare4.

Procesorul Snapdragon™ 732G redă elementele grafice incredibil de rapid și alimentează sistemul de camere de înaltă rezoluție, astfel încât jocurile să arate mult mai realist, iar fotografiile să fie mai clare ca niciodată. Împreună cu cei 6 GB RAM, utilizatorii pot naviga cu ușurință printre aplicații într-o clipă. Toată această viteză este gestionată cu o eficiență energetică remarcabilă, care nu va necesita încărcarea telefonului mai des.

Cu moto g60, conținutul preferat prinde viață pe un superb ecran de 6,8 “Max Vision FHD +. Culorile, luminozitatea și contrastul sunt acum îmbunătățite prin compatibilitatea HDR10. În plus, moto g60 are o rată de reîmprospătare de 120 Hz5, motiv pentru care este de două ori mai fluid decât smartphone-urile obișnuite și nu există niciun decalaj care să intervină între paginile web, jocuri sau vizionarea filmelor și a serialelor.

Toată această putere este susținută de capacitatea de stocare încorporată fiabilă6 de 128 GB, astfel încât va exista suficient spațiu pentru fotografii, filme, melodii, aplicații și jocurile preferate. Mai mult, se pot adăuga oricând până la 1 TB în plus de memorie, folosind un card microSD7.

Design elegant

Acest nou dispozitiv este proiectat cu grijă, având un design rafinat. Ramele ultra-subțiri oferă mai multă suprafață ecranului, iar carcasa nuanțată care înconjoară camerele din spate adaugă un plus de finețe. Designul modern, unitar, este disponibil în superba culoare metalică, Dynamic Grey.

Toate aceste caracteristici sunt susținute de o experiență software remarcabilă, foarte simplă și prietenoasă. Android 11 este optimizat în funcție de modul în care telefonul este utilizat, făcându-l mai intuitiv, mai sigur și mai personal, iar gestionarea mai bună a conversațiilor în aplicațiile de mesagerie este acum posibilă cu un control îmbunătățit asupra dispozitivelor conectate. În plus, telefonul beneficiază de o abordare mai practică a confidențialității datelor odată cu această actualizare de la Google. De asemenea, Android 11 aduce fanilor Moto funcții de accesibilitate îmbunătățite, inclusiv acces vocal mai rapid și mai ușor și comenzi rapide de asistență.

Motorola își continuă angajamentul de a oferi consumatorilor o versiune pură a sistemului de operare Android, găsind în același timp noi modalități de a simplifica interacțiunile cu telefonul și de a face tehnologia chiar mai ușor de utilizat. Cu My UX, Motorola a adăugat o mulțime de funcții utile care permit personalizarea dispozitivului pentru a funcționa după toate preferințele. Telefonul poate fi controlat cu gesturi simple, iar setările de divertisment pot fi personalizate, pentru a obține un aspect unic.

În conformitate cu misiunea sa de a democratiza accesul la tehnologie și de a oferi constant inovații semnificative, Motorola s-a concentrat pe o serie de specificații incredibile pentru noul moto g60. Sistemul de camere de 108 MP, o premieră pentru familia moto g, bateria enormă de 6.000 mAh și rata de reîmprospătare de 120 Hz, toate aceste specificații tehnice încurajează utilizatorii să fie creativi și să beneficieze de cel mai bun raport calitate-preț pentru un telefon.

Pentru achiziția lui moto g60, primii 3000 de utilizatori care se înscriu în intervalul 21 septembrie – 10  octombrie, vor primi un voucher de 500 lei, pe care îl pot folosi exclusiv pe data de 13 octombrie pentru achiziția lui moto g60 de pe site-ul altex.ro.

moto g60 va fi disponibil în România, începând cu 13 octombrie, la prețul recomandat de 1,399 lei.

Pentru mai multe informații despre produse și întrega listă de specificații, vizitați site-ul https://www.motorola.com/ro/, pagina de Facebook, Instagram și YouTube.

Despre Lenovo și Motorola

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie Fortune Global 500 cu venituri de 60 miliarde USD care deservește clienții din 180 de piețe din întreaga lume. Concentrați pe o viziune îndrăzneață pentru a oferi o tehnologie mai inteligentă pentru toți, dezvoltăm tehnologii care schimbă lumea, care alimentează (prin dispozitive și infrastructură) și împuternicesc (prin soluții, servicii și software) milioane de clienți în fiecare zi și, împreună, creează un sistem mai inclusiv, mai de încredere și o societate digitală durabilă pentru toată lumea, oriunde. Motorola Mobility LLC a fost achiziționată de Lenovo Group Holdings în 2014. Motorola Mobility este o filială deținută în totalitate de Lenovo și este responsabilă pentru proiectarea și fabricarea tuturor telefoanelor și soluțiilor mobile marca Motorola și Motorola. Pentru a afla mai multe, accesați https://www.lenovo.com și citiți despre cele mai recente știri prin intermediul StoryHub și Motorola Global Blog.

 

Declinarea responsabilității

Anumite caracteristici, funcționalitate și specificații ale produsului pot depinde de rețea și sunt supuse unor termeni, condiții și taxe suplimentare. Toate pot fi modificate fără notificare prealabilă. MOTOROLA, sigla Stylized M, MOTO și familia de mărci MOTO sunt mărci comerciale ale Motorola Trademark Holdings, LLC. Google, Asistentul Google și Android sunt mărci comerciale ale Google LLC.

Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea proprietarilor respectivi. © 2021 Motorola Mobility LLC. Toate drepturile rezervate.

1 Senzorul de 108MP combină 9 pixeli în 1, pentru o rezoluție foto eficientă de 12MP.

2 Senzorul de 64MP combină 4 pixeli în 1, pentru o rezoluție foto eficientă de 16MP.

3 Toate revendicările privind durata de viață a bateriei sunt aproximative și se bazează pe utilizatorul mediu testat pe un profil de utilizare mixtă (care include atât timpul de utilizare, cât și timpul de așteptare) în condiții optime de rețea. Performanța reală a bateriei va varia și depinde de mulți factori, inclusiv puterea semnalului, setările rețelei și dispozitivului, temperatura, starea bateriei și tiparele de utilizare.

4 Bateria trebuie descărcată substanțial; rata de încărcare încetinește pe măsură ce încărcarea progresează. Toate revendicările privind durata de viață a bateriei sunt aproximative și se bazează pe utilizatorul mediu testat pe un profil de utilizare mixtă (care include atât timpul de utilizare, cât și timpul de așteptare) în condiții optime de rețea. Performanța reală a bateriei va varia și depinde de mulți factori, inclusiv puterea semnalului, setările rețelei și dispozitivului, temperatura, starea bateriei și tiparele de utilizare.

5 Rata reală de reîmprospătare poate varia din cauza unor factori precum setări, conținut și tipul jocului.

6 Stocarea disponibilă pentru utilizator este mai mică datorită multor factori, inclusiv sistemul de operare, software-ul și funcțiile care utilizează o parte din această capacitate; se poate schimba odată cu actualizările de software.

7 Card MicroSD vândut separat. Este posibil ca conținutul cu restricții DRM să nu poată fi mutat pe card.

 

 

Ultima săptămână a campaniei Back To School vine cu oferte la toate categoriile de produse Huawei

Reduceri de până la 75% pentru produsele din Huawei Online Store, până pe 26 septembrie

 

București, 21 septembrie 2021 – Campania Back To School oferită de Huawei Consumer BG, care vine în ajutorul consumatorilor cu prețuri promoționale în cadrul magazinului online www.huaweistore.ro, a ajuns aproape de final, astfel că ultima săptămână de campanie aduce reduceri de până la 75% pentru toate categoriile de produse Huawei, până pe data de 26 septembrie.

Ultima săptămână a campaniei Back To School vine cu reduceri atractive de până la 75% la toate categoriile de produse. Printre acestea se numără PC, tablete, routere, audio și wearables și accesorii. Astfel, Huawei Online Store vine în ajutorul iubitorilor de tehnologie cu reduceri substanțiale la produsele Huawei, iar vedetele campaniei sunt laptopurile, tabletele și routerele.

MateBook 13 și MateBook 14 2020 au în continuare parte de cele mai mari reduceri, care pot ajunge până la 2.000 de lei. Astfel, laptopul cel mai bine vândut în această campanie, MateBook 13, va mai avea prețul promoțional de 2.999 lei, iar MateBook 14 poate fi găsit la prețul de 3.999 lei. Printre laptopurile la reducere se află și modelele MateBook D15 și D14 cu procesoare Intel Core i3 sau i5.

Toate laptopurile Huawei achiziționate în cadrul campaniei vor beneficia de update gratuit și prioritar la sistemul de operare Windows 11. În plus, aceste notebook-uri vor beneficia și de un an de extra garanție gratuit.

Printre tabletele care fac parte din reducere sunt MatePad Pro, MatePad 10.4, MatePad T10 și T10s sau MatePad T8, iar cel mai recent lansată tabletă, MatePad 11, vine cu o reducere substanțială și ajunge la prețul de 1.999 lei, împreună cu tastatura magnetică inclusă în acest preț.

HUAWEI WiFi Mesh, sistemul inteligent de routere, poate fi găsit la prețul de 899 lei, cel cu 3 routere și la 499 lei, cel cu 2 routere, în funcție de nevoile utilizatorului. În plus, printre dispozitivele aflate la prețuri reduse pe www.huaweistore.ro se numără și HUAWEI WiFi AX3 Quad-core White și HUAWEI WiFi AX3 Dual-core White.

Huawei Online Store oferă consumatorilor avantajul plății în 3 sau 6 rate fără dobândă pentru anumite produse, transport rapid și gratuit pentru fiecare comandă și, de asemenea, posibilitatea de plată ramburs fără taxe suplimentare la livrarea produselor achiziționate.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro  

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei

UBISOFT X UNARTE: PRIMA GENERAȚIE DE ABSOLVENȚI AI CURSULUI ACREDITAT DE ARTĂ DIGITALĂ 3D

București, 21 septembrie 2021 – Colaborarea dintre Ubisoft România și Universitatea Națională de Arte București pentru realizarea cursului acreditat de artă digitală 3D, pornită în 2018, a ajuns la prima generație de absolvenți. 30 de studenți ai departamentului de Scenografie au finalizat anul acesta curriculum-ul dezvoltat de experții din departamentul de Artă al Ubisoft România.

În perioada 16-26 septembrie, cinci dintre ei trăiesc un moment expozițional important – lucrările realizate de ei sunt expuse în cadrul Art Safari, unde vor fi văzute de peste 50.000 pasionați ai artei.

De ce contează aceste vești? Deoarece acesta este primul program de artă digitală 3D predat în întregime de către specialiști din domeniu și acreditat într-o instituție de stat din România. Este unul dintre puținele programe care le oferă tinerilor o pregătire preliminară pentru ceea ce, nu demult, numeam „meserii ale viitorului”. Domeniile către care se pot orienta ei după absolvire sunt diverse, de la creare de jocuri video sau film, la vizualizare arhitecturală, publicitate, design industrial, și printare 3D.

Este deja știut că industria globală de gaming valorează peste 300 de miliarde de dolari, mai mult decât industria muzicii și a filmului la un loc (Raport Accenture ”Gaming: the new superplatform”), și are o amprentă în creștere accelerată în România. O privire mai atentă la piața locală ne dezvăluie o cifră de afaceri de peste 200 milioane de euro, cu o creștere double-digit de la an la an, ce angajează peste 6.000 de specialiști (RGDA, 2020 Industry report).

Pe de altă parte, o generație întreagă de tinere talente (Generația Z) se îndreaptă tot mai mult către surse alternative de învățare pe subiecte noi, relevante industriei gamingului, precum arta digitală 3D, din lipsă de opțiuni în sistemul tradițional de învățământ. Din acest motiv, este foarte importantă contribuția adusă de marii jucători din domeniu la dezvoltarea educației, iar Ubisoft România, ca lider de piață, este unul dintre principalii actori. Prin specialiștii săi pasionați, a asigurat, în ultimii 3 ani, transferul de informație aplicată, de ultimă oră și inspirație către generația tânără.

”Scopul cursului nostru este de a ghida pregătirea tinerilor în domeniu, vrem să îi inspirăm, să le trezim scânteia care, apoi, să le alimenteze eforturile individuale de perfecționare” spune Teo Cazghir, Lead Artist Ubisoft România și profesor al cursului.

“Studenții au învățat noțiuni de modelare și texturare 3D, tehnici de sculptură digitală de personaje, dar și cum să realizeze scene complexe în conformitate cu o anumită temă și stil vizual. În total, studenții au învățat 5 programe specifice industriei”, spune Ionuț Nicolaescu, Senior Environment Artist Ubisoft România, profesor al cursului.

Cursul a avut, în cei 3 ani de predare, 290 studenți, extinzându-și amprenta datorită succesului – de la Departamentul de Scenografie, la toți studenții UNArte, inclusiv cei din programele de masterat. Cât despre impactul asupra studenților, el este cel mai bine surprins de clipul de mai jos:

Despre Ubisoft

Echipa globală Ubisoft, de 19.000 de colegi, care lucrează în peste 40 studio-uri din lume, este unită de o misiune comună – aceea de a îmbogăți viețile jucătorilor cu experiențe de gaming originale și memorabile. Aceeași ambiție ne mobilizează și pe noi, la Ubisoft România, unde creăm jocuri care ajung la milioane de oameni de pe tot globul. Lucrăm cu alte studio-uri Ubisoft de top la dezvoltarea de lumi iconice în industria de entertainment – de la Assassin’s Creed și Tom Clancy’s Ghost Recon, la Watch Dogs, Just Dance și multe alte proiecte ce urmează să fie anunțate.

Despre Universitatea Națională de Arte

Fondată în anul 1864, UNArte asigură o formare adecvată pentru viitorii practicieni şi teoreticieni, premiza esenţială a educaţiei oferite fiind racordarea la cerinţele societăţii române actuale, precum şi sincronizarea cu tendinţele şi curentele artistice semnificative ale artei contemporane universale.

 

Anvelopele EV vor reprezenta peste 20% din gama de echipamente originale Bridgestone EMIA până în 2024

 • Anvelopele EV reprezintă în prezent 11% din gama totală OE a Bridgestone pentru autoturisme – aproape triplându-se din 2019. Se estimează că această cifră va ajunge la peste 20% în 2024.
 • Bridgestone EMIA este un partener cheie atât pentru noii inovatori în mobilitate electrică, cât și pentru cei mai importanți producători de vehicule electrice, LightYear One, Fisker Ocean, Audi Q4 e-tron și Seat Cupra Born fiind cele mai noi vehicule electrice care beneficiază de anvelope personalizate Bridgestone.
 • În 2021, deja 50% dintre primii 10 producători de vehicule electrice la nivel global au ales echipamentele Bridgestone pentru vehiculele lor1, iar 50% dintre primele 10 cele mai vândute vehicule electrice din Europa sunt echipate cu pneuri Bridgestone personalizate.2

 

 București (21 Septembrie 2021) – Bridgestone EMIA sărbătorește SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII 2021, dezvăluind modul în care afacerea sa se transformă pentru a sprijini adoptarea vehiculelor electrice și pentru a face mobilitatea electrică mai eficientă și mai accesibilă.

În calitate de partener cheie și furnizor major de anvelope atât pentru noii inovatori în mobilitate electrică, cât și pentru cei mai importanți producători de vehicule electrice din lume, Bridgestone dezvoltă un număr tot mai mare de echipamente originale special concepute pentru vehiculele electrice. Anvelopele EV reprezintă în prezent 11% din gama totală de echipamente originale (OE) Bridgestone EMIA pentru autoturisme – crescând de la doar 4% în 2019. Se estimează că această cifră va ajunge la peste 20% în 2024.

În 2021, deja 50% dintre primii 10 producători de vehicule electrice la nivel global au ales echipamentele Bridgestone pentru vehiculele lor1, iar 50% din primele 10 cele mai vândute vehicule electrice din Europa sunt echipate cu anvelope personalizate Bridgestone ca echipamente originale2. Bridgestone EMIA angajează în prezent peste 30% din resursele sale de dezvoltare a anvelopelor la crearea de echipamente OE pentru vehicule electrice.

Ca parte a angajamentului său de a contribui la modelarea unui viitor durabil al mobilității, Bridgestone consideră mobilitatea electrică o oportunitate imensă de a reduce emisiile de CO2 și de a face mobilitatea mai durabilă din punct de vedere ecologic, mai ales că 20% din vânzările de mașini noi din Europa în 2025 se așteaptă să fie vehicule electrice.

Pionierând anvelope și tehnologii premium pentru vehicule electrice

Întrucât mobilitatea trece printr-o schimbare rapidă către vehiculele electrice și mai puține emisii de carbon, Bridgestone investește pentru a face mobilitatea electrică mai accesibilă și mai eficientă pentru producătorii, conducătorii auto și flotele OE, pionierând anvelope premium și tehnologii de anvelope în colaborare cu producători EV de top, dar și cu noii-veniți inovatori.

În parteneriat, Bridgestone dezvoltă anvelope premium care sunt proiectate special pentru vehiculele electrice și provocările lor unice, cum ar fi prioritizarea rezistenței reduse la rulare pentru a economisi durata de viață a bateriei și abordarea problemelor legate de autonomia bateriilor.

Echipamentele EV de la Bridgestone încorporează tehnologiile sale durabile, de vârf din industrie, ce îndeplinesc cerințele specifice EV, cum ar fi tehnologia ologic pentru a spori durata de viață a bateriilor sau tehnologia TECHSYN pentru a obține o eficiență mai bună la uzură și o rezistență redusă la rulare, reducând în același timp consumul de materie primă pe termen lung. Tehnologia B-Silent scade zgomotul anvelopelor pentru confortul șoferului și tehnologia ENLITEN, durabilă și ușoară, reduce rezistența la rulare a anvelopelor cu până la 30% și greutatea cu până la 20%, pentru a extinde autonomia vehiculului EV și a reduce impactul asupra mediului datorită productivității îmbunătățite a resurselor. În 2021, 6% din echipamentele Bridgestone EMIA OE au deja tehnologia ENLITEN. Se așteaptă ca acest număr să ajungă la aproape 10% în 2022.

Un alt factor cheie care trebuie abordat pentru vehiculele electrice este greutatea crescută a vehiculului. Acesta este motivul pentru care Bridgestone, în parteneriat cu producătorii de automobile, dezvoltă anvelope cu sarcină mare (HL) care sunt capabile să suporte greutatea mai mare a vehiculelor electrice și hibride puternice.

Pentru a-și sublinia în continuare dedicarea față de viitorul mobilității electrice, Bridgestone EMIA introduce anul acesta marcajul EV pe anvelopele Bridgestone OE personalizate pentru vehicule electrice, pentru a indica faptul că anvelopele au fost supuse unui proces de testare riguros, au primit aprobarea de la producătorii de automobile și susțin caracteristicile și cerințele unice ale vehiculelor electrice și ale producătorilor acestora – oferind certitudine privind autonomia, controlul și durata de viață a anvelopelor.

Parteneriate cu cei mai mari producători de vehicule electrice și nou-veniții inovatori

Pentru a sprijini industria auto în ambițiile sale de sustenabilitate, Bridgestone este partenerul celor mai importanți producători de vehicule electrice și hibride din lume, precum Mercedes EQA și EQB, BMW i3, Fiat 500 EV, Nissan LEAF, vehiculele complet electrice de la Volkswagen ID.3 și ID.4 și multe altele.

Compania lucrează, de asemenea, cu noii-veniți inovatori în domeniul mobilității electrice: Bridgestone este partenerul exclusiv de anvelope atât pentru Lightyear, cât și pentru prima mașină electrică solară cu rază lungă de acțiune din lume, Lightyear One – un proiect care a văzut combinația de tehnologie ologic și ENLITEN pentru prima dată – și Fisker, pentru viitorul model complet electric Fisker Ocean. Mai multe colaborări cu noii-veniți pe piață sunt la orizont pentru Bridgestone, Audi Q4 e-tron și Seat Cupra Born fiind cele mai noi vehicule electrice care beneficiază de anvelope personalizate Bridgestone.

Emilio Tiberio, COO și CTO al Bridgestone EMIA, a declarat despre activitatea Bridgestone în domeniul mobilității electrice din acest an: „Ca parte a angajamentului nostru de a contribui la modelarea unui viitor durabil al mobilității, Bridgestone EMIA se transformă pentru a sprijini adoptarea EV-urilor. Printr-o abordare complet integrată, investim pentru a face mobilitatea electrică mai eficientă și mai accesibilă pentru șoferi și flote. Acest lucru ne face să fim pionieri în anvelope premium și tehnologii de anvelope pentru vehicule electrice, flote dedicate și soluții de mobilitate, precum și parteneri cu principalii producători de vehicule electrice pentru dezvoltarea unei rețele de retail și servicii pregătite pentru vehiculele electrice. Bazându-ne pe progresele pe care le-am făcut deja, suntem hotărâți să-i ajutăm pe partenerii noștri să-și accelereze călătoria către electrificare și să realizeze ambițiile privind durabilitatea pe care le deținem în mod colectiv.”

 • Top 10 producători EV la nivel global în 2021 (în ordine): Tesla, Volkswagen, Wuling, Nissan, BYD, Renault, Hyundai, Audi, Peugeot și Mercedes. Bridgestone este furnizor pentru Volkswagen, Nissan, Audi, Peugeot și Mercedes.
 • Top 10 cele mai vândute modele EV în Europa în 2021 (în ordine): VW ID.3, VW ID.4, Tesla Model 3, Renault ZOE, Peugeot e-208, Mercedes EQB, Fiat 500, Nissan LEAF, Mercedes EQC și Peugeot e-2008. Bridgestone este furnizor pentru VW ID.3, VW ID.4, Mercedes EQB, Fiat 500 și Nissan LEAF.
 • Bazat pe datele interne Bridgestone privind comparația dintre anvelopele premium de vară Bridgestone cu și fără tehnologia ENLITEN pe aceeași dimensiune (92Y 225/40R18 XL).

Informații media:

Liesbeth Denys, Director Public Affairs și Communications EMIA: +32 478 78 26 22

Jacques Capizzi, PR și Communications Manager South Region Bridgestone Europe NV/SA, Italian Branch, +39 3450972242;

Marina Vlădescu, Senior PR Executive, Conan PR, +40 740 014 511

Despre Bridgestone în Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMIA):

Bridgestone în Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, India și Africa (Bridgestone EMIA) este unitatea regională de afaceri strategică a Bridgestone Corporation, un lider global în anvelope și cauciuc, bazându-se pe expertiza sa de a oferi soluții pentru o mobilitate sigură și durabilă. Cu sediul în Zaventem (Belgia), Bridgestone EMIA are peste 20.000 de angajați și desfășoară activități în 40 de țări din regiune. Bridgestone oferă un portofoliu divers de produse de anvelope premium și soluții avansate, susținut de tehnologii inovatoare, îmbunătățind modul în care oamenii din întreaga lume se mișcă, trăiesc, muncesc și se joacă.