Zeci de copii internati la Spitalul Fundeni vor beneficia de o sectie noua si moderna de nefrologie

  • TESSERACT ARCHITECTURE semneaza proiectul de renovare a sectiei, alaturi de Fundatia Metropolis

 

  • Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 200.000 de euro

 

Bucuresti, 31 ianuarie 2022 – Zeci de copii internati la Spitalul Fundeni din Capitala vor beneficia de o sectie noua si moderna de nefrologie, prin regandirea si renovarea intregului spatiu destinat ingrijirii acestora. Proiectul va fi realizat de TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio de arhitectura specializat pe segmentul medical in Romania, la initiativa Fundatiei Metropolis. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 200.000 de euro.

Astfel, arhitectii TESSERACT vor eficientiza suprafata redusa a sectiei, de doar 325 mp, adaugand functiuni elementare necesare intr-o astfel de sectie de spital, precum grupuri sanitare in saloane sau spatii pentru depozitare. De asemenea, acestia au prevazut gruparea functiunilor pentru personalul medical si vor adauga chiar si o zona speciala destinata activitatilor pentru copii, chiar in cadrul sectiei.

Arh. Raluca Soaita, foto_Tiberiu-Mihail Cimpoeru_Inclusiv 6

„Starea actuala a sectiei nu este diferita de starea altor spitale publice din Romania si ne bucuram sa contribuim, alaturi de Fundatia Metropolis, la acest proiect de renovare. Pe langa functiunile de baza, fara de care aceasta sectie nu poate functiona, vom gandi si solutii de umanizare, de integrare de elemente de design care sa contribuie activ la vindecare – precum o zona de activitati pentru micii pacienti. Majoritatea spitalelor din Romania sunt proiectate dupa standarde invechite, sunt reci si neprietenoase, iar studiile si practica marilor spitale internationale arata ca jocul are un efect benefic extraordinar si contribuie efectiv la procesul de vindecare, declara Arh. Raluca Soaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.

Conform Societatii Romane de Nefrologie*, bolile de rinichi pot reprezenta o provocare majora, atat pentru pacient, cat și pentru cei din jur. Boala renala este o problemă importanta de sanatate publica la nivel mondial si afecteaza in prezent aproximativ 850 de milioane de oameni din intreaga lume. Unul  din 10 oameni sufera de o afectiune a rinichilor si anual milioane de oameni mor ca urmare a complicatiilor cauzate de bolile de rinichi. Diagnosticata la timp, boala cronica de rinichi poate fi tratata, reducandu-se astfel riscul complicatiilor si numarul deceselor cauzate de acestea.

 Arh. Raluca Soaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE

TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio de arhitectura local specializat in domeniul medical, este proiectantul celui mai amplu proiect recent de spital din Romania – Spitalul Marie Curie, primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Trauma. Arhitectii TESSERACT semneaza de asemenea doua alte mari spitale judetene in lucru in acest moment, la Sibiu si la Focsani. TESSERACT a realizat si primele spitale modulare din Romania destinate ingrijirii pacientilor cu Covid-19, precum si numeroase proiecte de clinici, spitale si alte spatii cu destinatie medicala pentru operatori privati.

 

Fundatia Metropolis contribuie de 20 ani la construirea unei lumi in care oamenii zambesc, prin crearea accesului acestora la sanatate, educatie si dezvoltare emotionala echilibrata. Fundatia se concentreaza pe asistenta sociala pentru copiii vulnerabili din centrele proprii si partenere, pe renovarea spitalelor publice din bani privati, dar si pe sustinerea cauzelor individuale verificate.

* https://www.srnefro.ro/category/noutati/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *