Patru solutii creative utile la noul loc de munca hibrid

Pe masura ce locurile de munca se indreapta din ce in ce mai mult catre modele hibride, organizatiile vor avea nevoie de echipamente pentru a spori productivitatea si pentru a valorifica pe deplin modelul de lucru hibrid.

Forta de munca din intreaga lume a trecut, in unele cazuri, de la modelul de lucru traditional la desfasurarea activitatilor integral de la distanta. In momentul de fata, in procesul de trecere la „noul normal”, companiile si angajatii definesc in comun modul cum se asteapta sa arate noul birou si noul spatiu de lucru. Desi este inca neclar ce presupune asta, ambele parti stiu ca modelul de lucru hibrid va ramane un element permanent in peisajul muncii.

Munca la distanta a cunoscut o evolutie fulminanta in 2020, pana la 42% din forta de munca din SUA lucrand de acasa, potrivit unui studiu al Universitatii Stanford, ceea ce reprezinta mai mult de 60% din activitatea economica din SUA. Privind in perspectiva, organizatiile se pregatesc acum pentru realitatea muncii hibride, multe previzionand un mod de lucru de „4 la 1” sau „3 la 2” cu angajatii care se deplaseaza la birou in principal in scopuri de activitati de colaborare, cum ar fi intalniri, pentru a efectua cercetari sau pentru situatiile in care sarcinile lor de lucru nu pot fi indeplinite de acasa. Un recent sondaj realizat de Gensler cu participarea a aproximativ 10.000 de angajati cu activitate de birou din SUA, Marea Britanie, Franta si Australia a constatat ca mai mult de jumatate dintre acestia prefera un model hibrid in viitor. Angajatorii sunt de asemenea de acord: un recent sondaj realizat de Inavate a relevat faptul ca multe companii mijlocii din Marea Britanie se asteapta sa reduca spatiul de birouri, 74% previzionand o reducere de pana la un sfert si inca 12% considerand a fi probabil sa-si reduca pana la jumatate din spatiul de birouri.

  1. Dispozitive de colaborare pentru spatii de intalnire mai mici

Pe masura ce prezenta la birou se rarefiaza, in unele situatii cu pana la circa 20 la suta fata de nivelurile anterioare de participare fizica in birou, spatiile de intalnire se vor micsora. Prin urmare, va fi o nevoie si mai mare ca intalnirile sa devina hibride si sa includa participantii aflati la distanta. Acest lucru ar putea include chiar si participantii situati intr-o alta parte a aceluiasi birou, pentru a preveni anumite situatii cand prea multi oameni se inghesuie intr-un singur spatiu inchis. Un switch de prezentare multistreaming, cum ar fi VP2120, permite participantilor la intalniri sa isi aduca propriile echipamente pentru conectare, sa incarce prezentari, sa ia notite cu ajutorul unei table virtuale, sa foloseasca o camera de chat nativa, sa faca inregistrari video si sa faca broadcast pentru intregul grup. In cele din urma, acestia pot sa impartaseasca notele si continutul intalnirii cu alti participanti. In plus, angajatii din diferite camere sau de pe alte etaje se pot alatura intalnirii, mentinand astfel protocoale de distantare sociala, dar cu o functionalitate mai mare si o calitate video si audio imbunatatita, fata de instrumentele de intalnire de la distanta obisnuite, bazate pe cloud.

 

 

  1. Instrumente de transmisie in direct pentru un continut video mai bun

Crearea si vizualizarea de continut video a cunoscut deja rate de crestere semnificative inainte de 2020, iar pandemia a accelerat aceasta tendinta pana la punctul in care crearea de continut video captivant, inclusiv fluxuri in direct, a devenit indispensabila pentru multe organizatii. Cu toate acestea, pentru a produce continut de nivel profesional, a fost in general necesara achizitia de echipamente scumpe si software de editare, plus o investitie de timp necesara editarii de videoclipuri si chiar pentru a depasi curbele de invatare. Cu toate acestea, mixerele multicanal AV cu grad avansat de portabilitate au capacitatea de a inlocui „ecranele verzi”, de a adauga efecte si alte suprapuneri grafice, de a comuta intre camere si de a transmite imaginile in flux sau de a le stoca pentru a fi mixate de un program.

Mixerele AV pentru livestreaming va pot ajuta sa creati fluxuri de nivel profesional cu efecte de schimbare a camerei, fundaluri, inserturi de text si multe altele.

ATEN StreamLIVE PRO, de exemplu, va permite sa transmiteti in direct pe doua platforme simultan, cum ar fi YouTube si Facebook, sa schimbati scenele, sa editati grafica din mers si multe altele. Avand mai putini angajati care lucreaza personal la birou sau pentru cei care transmit in flux de acasa, posibilitatea de a face toate acestea de unul singur este un avantaj imens pentru persoanele de creatie, din departamentul de marketing si din alte departamente care doresc sa creeze continut video mai bun pentru publicul lor, ca sa nu mai vorbim de profesorii care predau cursuri elevilor.

  1. Statii de andocare portabile cu USB-C

Cu mai multi angajati care cauta sa lucreze de oriunde, nu doar de acasa, oamenii au nevoie de mai mult decat de un laptop si un smartphone. Pentru a extinde functionalitatea dispozitivelor portabile, statiile de andocare USB sunt raspunsul. O mini-statie de andocare multiport USB-C, cum ar fi ATEN UH3234, va permite sa va conectati laptopul la un monitor 4K HDMI sau unul VGA FHD, precum si sa utilizati un singur cablu USB-C pentru a incarca dispozitivele dvs., a transfera date si a extinde o statie de lucru cu pana la 10 porturi. In plus, utilizatorii isi pot extinde laptopul Windows USB-C la doua monitoare sau Macbook-ul ori Chromebook-ul la un monitor in 4K.

ATEN UH3234 este special conceput pentru a lucra de oriunde, permite conectarea a pana la 10 dispozitive si are capabilitate de alimentare pass-through.

Personalul care cauta o statie de andocare pe care sa o poata lasa intr-un birou sau sa o ia oriunde ar dori sa-si mute spatiul de lucru, ar putea folosi si un dispozitiv precum UH3237. Se aseaza discret sub laptop, accepta alimentarea USB 3.0 pentru incarcarea laptopului si extinde capacitatile laptopului cu inca 13 porturi, inclusiv USB-A, HDMI, Ethernet, audio si multe altele.

  1. KVM-uri desktop pentru switching si functionalitate USB-C pentru PC

Indiferent daca sunteti analist financiar, proiectant in CAD sau profesionist in grafica, ori lucrati in vanzari, exista unele domenii de activitate care necesita mai mult de un PC la un punct de lucru. Pentru simplitate, este recomandat ca toate PC-urile sa imparta un singur set de tastatura, monitor si mouse. Mai mult, profesionistii cu grad mare de mobilitate se asteapta acum sa poata lua cu ei echipamentele la intalniri si apoi sa se intoarca la birou si sa sincronizeze rapid si usor orice lucrare noua pe care au generat-o. Una dintre cele mai bune modalitati de a face acest lucru este conectivitatea USB-C, motiv pentru care noile switch-uri KVM de birou au si USB-C.

ATEN CS1953 este un switch KVM de desktop care are conectivitate USB-C, calitate video 4K DCI, acces la date USB SuperSpeed ​​si optiuni flexibile de comutare a porturilor.

Switch-urile KVM cu functionalitate USB-C pot include, de asemenea, Power Delivery 3.0 pentru a alimenta dispozitivele USB-C conectate, pe langa ratele de transfer de date SuperSpeed ​​de 5 Gbps. Un KVM desktop, cum ar fi ATEN CS1953, indeplineste toate aceste conditii. Adaugarea tuturor acestor functionalitati unui desktop permite angajatilor sa fie nu doar mai productivi, ci si mai mobili.

In cele din urma, comutarea intre computere este usoara cu un astfel de KVM, deoarece operatiunea se poate face cu ajutorul tastelor rapide, butoanelor, a mouse-ului sau a unui remote port selector. Cu alte cuvinte, utilizatorii au diverse optiuni si pot alege stilul de comutare care li se potriveste cel mai mult.

Deschizator de drumuri

In timp ce organizatiile inca dezbat cu privire la modurile de lucru pe care le vor folosi in viitor, este clar ca atat optiunile de lucru integral de la distanta, cat si cele hibride vor fi optiuni viabile pe care multe companii le vor alege. Pentru a fi cel mai bine pregatite pentru aceste moduri de lucru, organizatiile ar trebui sa investeasca in acele tipuri de tehnologii care vor permite angajatilor sa colaboreze rapid si usor pentru a ramane mobili, indiferent daca fac transmisii video in direct, daca au o intalnire la distanta sau daca lucreaza intr-un spatiu de hot desking. Avand in vedere aceste tipuri de solutii, organizatiile si lucratorii vor putea sa reduca decalajul dintre modurile de lucru si sa se asigure ca productivul mod de lucru hibrid devine permanent.

Solutii ATEN pentru locuri de munca hibride

ATEN este specializata in solutii flexibile, usor de implementat pentru munca hibrida si la distanta, ce ofera garantia productivitatii viitoare a organizatiei si satisface atat nevoile angajatorilor, cat si ale angajatilor. Acestea includ:

  • Solutii pentru sali de intalnire la distanta si hibride pentru colaborare si productivitate sporita in companii si in mediul educational
  • Solutii de transmisiuni video in direct pentru streaming de continut de nivel profesional usor de realizat in scopuri educationale, de afaceri si de creare de continut
  • Solutii de acces la birou si la distanta pentru productivitate sporita, economie de spatiu si ergonomie intr-un peisaj de lucru hibrid in continua evolutie

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *