IDC: VTEX este platforma eCommerce cu cea mai rapidă creștere din lume în 2019

image003

  • Platforma VTEX a crescut de trei ori mai repede decât piața
  • VTEX accelerează extinderea în Europa de Est prin consolidarea biroului din România
  • VTEX extinde echipa de la București și va ajunge la peste 15 persoane până la finalul anului

VTEX este platforma eCommerce cu cea mai rapidă creștere din lume, potrivit raportului IDC Worldwide Digital Commerce 2019 Market Share, publicat la finalul lunii iunie. Performanța VTEX este o dovadă a orientării companiilor către soluții moderne de comerț care reduc timpii de implementare, livrează rapid venituri, diminuează costurile totale și ajută la creșterea loialității clienților.

În 2019, piața de aplicații pentru comerț digital a accelerat tendințele anunțate în anii anteriori, precum migrarea către cloud și SaaS, focus către soluțiile de tip API – first și adoptarea de arhitecturi modulare sau bazate pe microservicii.

În prezent, în contextul pandemiei de COVID-19, tendințele de anul trecut au accelerat și mai mult și au devenit și mai importante pentru comercianți, în încercarea acestora de a ține pasul cu piețele în rapidă evoluție, cu comportamentul clienților care se schimbă de la o zi la alta și cu un peisaj competitiv dominat din ce în ce mai mult de marketplace-urile din eCommerce.

Potrivit IDC, VTEX a crescut de trei ori mai repede decât piața, în principal datorită următoarelor motive:

  • Soluție de comerț de tip API – first;
  • Tranzacții fără fricțiune prin VTEX Smart Checkout;
  • Evoluție rapidă a produsului – peste 10,000 de release-uri pe an;
  • Hiperpersonalizare;
  • Rezultate rapide și implementarea de soluții complexe într-un timp foarte scurt;
  • Multitudinea de funcționalități axate pe creșterea business-ului clienților, precum modelul de comandă pe bază de abonament.

În același timp, VTEX accelerează extinderea în Europa de Est prin consolidarea biroului din România. Poziționat încă de la deschidere ca un centru strategic în dezvoltarea VTEX în Europa Centrală și de Est, biroul din România al VTEX deservește deja mai multe state din  regiune.

„VTEX este deja o prezență importantă în Polonia. Avem două parteneriate pentru implementarea platformei VTEX, prin care oferim companiilor și acces la servicii de performance marketing și de automation marketing, împreună cu posibilitatea de extindere internațională. În același timp, am definitivat mai multe parteneriate cu agenții de implementare din Cehia, Austria și Slovacia pentru extinderea regională, planul fiind ca, într-un orizont mic de timp, să coordonăm de la București activitatea din aceste țări, la care să adăugăm Grecia, Ungaria și Bulgaria”, spune Cristi Movilă, Growth Leader pentru Europa Centrală și de Est la VTEX, menționând că, pentru extinderea regională, pe lângă stabilirea de parteneriate cu agenții de implementare, și training-ul acestora, merg activ în piață și țintesc clienții în mod direct.

Consolidarea biroului de la București presupune și extinderea echipei la peste 15 persoane până la finalul anului. În prezent, VTEX are deschise 5 poziții atât pentru România, cât și pentru adresarea regiunii și a parteneriatelor.

Despre VTEX

VTEX este singura platformă multi-tenant de comerț care unifică experiențele utilizatorilor pe toate canalele, într-o singură soluție completă, destinată companiilor medii și mari.  Cu o infrastructură cloud auto-scalabilă și o ofertă de unelte foarte puternică, platforma accelerează transformarea comerțului în companiile cu operațiuni complexe.

Soluția VTEX este folosită cu încredere de, Walmart, Whirlpool,  Jumbo, Decathlon, Motorola Stanley Black & Decker, Nestlé și de peste 3.000 de magazine online din 39 de țări. Încă din 2018, compania a fost nominalizată între jucătorii cei mai importanți în IDC MarketScape Worldwide SaaS and Cloud-Enabled B2C Digital Commerce Platforms și inclusă în clasamentul Gartner Magic Quadrant pentru comerț digital.

Ca o consecință a infrastructurii de ultimă generație a platformei, precum și a numeroaselor sale soluții integrate (peste 1.000 de parteneri poziționați strategic la nivel mondial, incluzând marketplace-uri, integratori de sisteme, furnizori de plăți și logistică), care se adaugă funcționării impecabile, VTEX continuă să conducă într-o industrie în care multe companii oferă servicii învechite.

Pentru mai multe informații, vizitează http://www.vtex.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *