Wi-Fi 6 Plus, noua tehnologie lansată de Huawei, contribuie la dezvoltarea Ecosistemului IoT

Wi-Fi 6 + inteligența Huawei = Wi-Fi 6 Plus

HUAWEI a dezvăluit recent noul Wi-Fi 6 Plus, o tehnologie revoluționară în era Wi-Fi 6, și a anunțat lansarea unei prime serii de routere care suportă Wi-Fi 6 Plus. Noua serie de smartphone-uri P40 lansată la finalul lunii martie integrează și această funcție revoluționară.

 HUAWEI a depus toate eforturile pentru a lansa Wi-Fi 6 Plus, cu scopul de a facilita dezvoltarea 5G și evoluția de consolidare reciprocă 5G și Wi-Fi 6, accelerând, totodată, îmbunătățirea experienței de utilizator bazată pe IoT. Aceste tendințe vor contribui la strategia pe termen mediu și lung a companiei, aceea de a construi un ecosistem „Seamless AI Life”, centrat în jurul unui cadru brevetat „1+8+N”.

Huawei Wi-Fi 6, pe primul loc din piața globală

Huawei Wi-Fi 6 a fost clasat pe numărul 1 pe piața globală (cu excepția Americii de Nord), potrivit unui raport realizat în perioada Q3 2018 – Q3 2019, asupra cotei globale de piață a AP-ului Wi-Fi 6 interior. Raportul a fost realizat de Dell’Oro Group, lider independent de analiză și cercetare a pieței.

Încrederea clienților în Huawei Wi-Fi 6 este atribuită investițiilor constante HUAWEI în industria Wi-Fi 6. Printre cele mai importante aspecte care au facilitat poziționarea Huawei Wi-Fi 6 pe primul loc din industrie se numără:

  • Alegerea expertului HUAWEI Osama Aboul Magd ca și președinte al grupului de lucru IEEE 802.11ax în 2014, pentru a ajuta la dezvoltarea standardelor industriei Wi-Fi 6.
  • Contribuția HUAWEI la propunerile standard Wi-Fi 6; aceasta fiind cea mai mare dintre furnizorii de dispozitive.
  • Lansarea primului Wi-Fi 6 AP comercial din industrie, în octombrie 2017. De atunci, HUAWEI și-a extins constant portofoliul Wi-Fi 6, lansând succesiv produse și soluții inovatoare adaptate diferitelor scenarii;
  • Colaborarea dintre HUAWEI și Wireless Broadband Alliance (WBA), care și-au unit forțele pentru a explora inovațiile didactice bazate pe Wi-Fi 6 și a cazurilor de utilizare la Universitatea Mondragon din Spania.

Wi-Fi 6 Plus: Un pas înainte pentru rețelele wireless

Wi-Fi 6, termenul recunoscut pentru standardul IEEE 802.11ax este, așa cum sugerează numele, a șasea generație de rețele wireless. În comparație cu predecesorul său Wi-Fi 5 (IEEE 802.11ac), Wi-Fi 6 se bucură de viteze mai rapide, latență mai mică, rată de transfer mai mare și fiabilitate mai mare.

În plus față de Wi-Fi 6, Wi-Fi 6 Plus introduce o tehnologie de lățime de bandă îngustă inovatoare și dinamică și suportă bandă de frecvență de până la 160 MHz, permițând rețelelor să atingă viteze mai mari și să treacă printr-un perete sau obstrucție suplimentară cu atenuarea semnalului mult redusă. Într-un sens mai tehnic, tehnologia dinamică a lățimii de bandă îngustă îmbunătățește semnificativ densitatea spectrală de putere (PSD) de pe dispozitivul terminal cu până la 6 dB, pentru a facilita o conexiune care penetrează peretele de mai departe.

Într-un câmp mai apropiat, Wi-Fi 6 Plus poate atinge o lățime de bandă end-to-end maximă de 160 MHz, de două ori mai mare decât cea prevăzută în specificațiile industriei (80 MHz cu Wi-Fi 6). Practic, acest lucru înseamnă că nu se va mai întâmpla niciodată ca un utilizator să aibă semnal Wi-Fi complet pe telefonul său, fără să poată accesa internetul.

Pentru aplicații mai aprofundate ale Wi-Fi 6 Plus, HUAWEI a utilizat tehnologia dinamică de lățime de bandă îngustă pentru a crea o tehnică automată de segmentare a rețelei Wi-Fi, care segmentează pachetele de rețea Wi-Fi și alocă lățimi de bandă de frecvență optimă pe diferite dispozitive, în funcție de distanță. Segmentarea rețelei consolidează securitatea și fiabilitatea transmisiei de date, dar poate fi realizată numai atunci când identificarea și regruparea segmentelor de pachete este suportată, deoarece acestea necesită un protocol de proprietate. Tocmai de aceea au o semnificație atât de importantă inovațiile legate de chipset-uri din Huawei Wi-Fi 6 Plus.

Inovațiile chipset-urilor care suportă Wi-Fi 6 Plus facilitează colaborarea end-to-end

Wi-Fi 6 este în prezent cel mai aplicat standard pe telefoane mobile și routere care nu adoptă chip-uri accesibile comercial ce suportă segmentarea sau regruparea de rețele Wi-Fi în colaborare cu chip-uri. Pentru a rezolva acest status quo inadecvat, HUAWEI a prezentat propria soluție home-network, care integrează chip-ul Wi-Fi mobil Kirin W650 și chipsetul de home router Gigahome 650, pentru a satisface cerințele diverse ale utilizatorilor de smartphone și IoT, prin penetrarea noilor bariere și creșterea puterii semnalului către un nou nivel de performanță.

Chip-ul Wi-Fi mobil Kirin W650 își folosește complet propriile capabilități end-to-end și colaborative și tehnologia dinamică de lățime de bandă îngustă Wi-Fi 6 Plus, pentru a ajusta lățimea de bandă a rețelei atunci când semnalul Wi-Fi este slab și pentru a permite semnalului să treacă printr-un perete suplimentar, depășind cu mult limitările produselor Wi-Fi 6. Kirin W650 permite și sinergia telefon-router, reducând cu 50% latența aer-interfață și eliminând complet prezența decalajului de rețea sau a deconectării temporare în timpul jocului intensiv, streaming-ului media sau învățării de la distanță transmise în direct.

Chipset-ul pentru home router Gigahome 650 este compus dintr-un chip Wi-Fi, un chip de comunicare prin linii electrice (PLC) și un chip CPU. Chip-ul Wi-Fi Gigahome 650 situat pe router este capabil de o rată de transfer cu antenă dublă de 3 Gbps și o lățime de bandă de frecvență maximă de 160 MHz, integrând benzile 2G și 5G în pachetul său pentru o performanță premium. Valoarea maximă de 160 MHz funcționează în tandem cu toate noile telefoane din seria P40, pentru a obține rate de transfer de până la 2400 Mbps.

Chip-ul PLC suportă capabilitățile de stabilitate și rezistență la interferențe ale unui sistem Wi-Fi Mesh distribuit, prin transmiterea datelor de rețea pe liniile electrice de la domiciliu și prin canale Wi-Fi, susținute de protocolul G.hn și de tehnologiile triple-mode dinamice de windowing și live-neutral-and-earth (L-N-E) de la Huawei.

Chip-ul CPU Gigahome 650 asigură securitatea datelor financiare prin utilizarea sistemului de operare TrustZone bazat pe microkernel-ul dezvoltat de Huawei, pentru a crea o soluție de securitate certificată CC EAL5. Drept urmare, Wi-Fi 6 Plus este mult mai sigur și mai dotat pentru a face față oricăror amenințări, fie că este vorba de hackeri, cai troieni sau atacuri prin forță brută.

Îmbunătățiri „all-inclusive” care revoluționează natura conectivității Wi-Fi

Alimentate de Wi-Fi 6 Plus, multe dintre smartphone-urile, routerele și alte dispozitive HUAWEI vor ridica ștacheta în materie de conectivitate Wi-Fi. Unele dintre aceste produse, cum ar fi routerele din seria AX3 și routerele 5G CPE Pro2, sunt deja disponibile pentru vânzare. Când este conectat la un astfel de router, cel mai recent flagship P40 series este capabil să atingă o lățime de bandă de până la 160 MHz. Routerele optimizate cu Wi-Fi 6 Plus sunt compatibile și cu standardele Wi-Fi 5 și anterioare, ceea ce înseamnă că, chiar și atunci când dispozitivul HUAWEI conectat este un model vechi, utilizatorul poate să se bucure de o conexiune Wi-Fi 6 la o lățime de bandă de 80 MHz.

Wi-Fi 6 Plus de la HUAWEI folosește standardele globale Wi-Fi 6 ca rampă de lansare pentru a oferi conectivitate Wi-Fi one-stop prin integrarea chip-urilor interne și a tehnologiei avansate. Consumatorii de pe tot globul se pot bucura acum de conexiuni Wi-Fi rapide, stabile și sigure care aduc funcții IoT inteligente în viața de zi cu zi. Rețelele mobile Wi-Fi 6 Plus și 5G formează o relație complementară și reprezintă stâlpii de susținere ai revoluționarul ecosistem Seamless AI Life “1+8+N” al Huawei.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind peste o treime din populația globală. Compania a înființat până în acest moment 14 centre R&D în Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una dintre cele trei unități de business ale Huawei și pune la dispoziția clienților smartphone-uri, tablete și PC-uri, accesorii inteligente și servicii cloud. Rețeaua globală Huawei este construită pe baza celor peste 33 de ani de experiență în industria telecomunicațiilor și este orientată spre a oferi tehnologii de ultimă oră consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru a fi la curent cu activitatea Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *