Panasonic HZ2000: calitate de Hollywood a imaginii chiar și în spațiile cu lumină puternică

  • Reglat în panoul personalizat „Master HDR OLED Professional Edition” de la Hollywood, oferă până la 20% plus de luminozitate în comparație cu televizoarele OLED convenționale.
  • Extinde experiența performanței imaginii HDR de nivel hollywoodian atât în camerele de zi întunecate, cât și în cele bine luminate, mulțumită Filmmaker Mode cu Intelligent Sensing și Dolby Vision IQ
  • Primul televizor din lume compatibil cu Dolby Vision IQ și Filmmaker Mode, pe lângă formatele Dolby Vision®, HDR10 + și HLG Photo
  • Difuzoare încorporate orientate în sus capabile să ofere Dolby Atmos®.
  • Difuzoare reglate de Technics cu tehnologia JENO Engine
  • Procesorul HCX Pro Intelligent folosește cunoștințe tehnologice japoneze avansate pentru a oferi detalii și precizie inegalabile.

Panasonic anunță astăzi lansarea modelului HZ2000, disponibil la dimensiuni de 65 și 55 inch (respectiv 165 și 140 cm), cu un panou personalizat Master HDR OLED Professional Edition, dotat cu îmbunătățiri hardware realizate de Panasonic. Optimizat de un expert colorist de la Hollywood, noul televizor evidențiază o precizie inegalabilă a culorilor și un nivel de luminozitate medie considerabil mai bun.

HZ2000 este primul TV OLED din lume compatibil atât cu tehnologia Dolby Vision IQ cât și cu Filmmaker Mode în afară de Dolby Vision, HDR10 + și HLG Photo, formatul imaginii statice care aduce fotografia în lumea HDR.

Mai mult, nu numai că este compatibil cu Filmmaker Mode, dar îi adaugă noua funcție „Intelligent Sensing” creată de Panasonic, care ajustează dinamic imaginea pe baza nivelului de lumină ambientală. Reglat împreună cu studiourile de la Hollywood pentru a asigura o potrivire a culorii și imaginilor perceptive cu intenția creativă, HZ2000 este un produs care garantează spectatorilor că se pot bucura de calitatea imaginii HDR la nivel Hollywood, atât în medii întunecate cât și în cele bine luminate.

Dolby Vision IQ extinde avantajele Dolby Vision dincolo de HDR prin optimizarea inteligentă a experiențelor privind calitatea imaginilor, indiferent de lumina ambientală sau de tipul de conținut – toate fără ca spectatorii să-și folosească telecomanda.

Pentru cinefilii adevărați și partenerii de post-producție, Panasonic și-a extins posibilitățile de calibrare prin adăugarea a două puncte de calibrare suplimentare la primele niveluri de semnal ale lumii de 0,5% și 1,3%. Acest lucru va permite telespectatorilor să controleze tranziția dinspre negru cu niveluri de precizie și mai mari. De asemenea, spectatorii vor putea calibra pentru prima dată conținutul Dolby Vision pe televizoarele Panasonic.

În ceea ce privește sunetul, HZ2000 este dotat cu boxe inovatoare încorporate, orientate în sus, capabile să furnizeze cu ușurință un sunet imersiv Dolby Atmos. Sistemul audio a fost realizat în colaborare cu inginerii Technics. Cu suport pentru asistenți vocali, HZ2000 se poate integra perfect unei configurații Smart Home.

Yasushi Murayama, Product Strategy Manager pentru Divizia Panasonic Business Audio-Video, declară: „HZ2000 extinde mediile de vizualizare în care telespectatorii se pot bucura de o calitate de Hollywood a imaginii. Mulțumită Dolby Vision IQ și Filmmaker Mode cu funcția unică de detectare inteligentă Panasonic, telespectatorii vor vedea în continuare toate detaliile și culorile pe care creatorii și le-au dorit, chiar și într-o cameră bine luminată. Anul trecut, Panasonic a extins calitatea imaginii de Hollywood până la modelele de televizoare de bază, cu tehnologiile Dolby Vision și HDR10 +. Anul acesta facem un pas înainte prin extinderea calității de Hollywood pe mai multe medii de vizualizare.”

Flagshipul categoriei OLED de la Panasonic, reglat de un colorist de top de la Hollywood. Stefan Sonnenfeld lucrează cu Panasonic pentru a garanta intenția realizatorilor de film.

Noul OLED HZ2000 reprezintă combinația dintre acuratețea tehnică a Panasonic, înlesnită de know-how-ul și ingineria japoneze, cu abilitățile de reglare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld.

Stefan Sonnenfeld, fondator și director executiv al Company 3, este un colaborator de încredere al unora dintre cei mai buni producători de film din lume. Sonnenfeld se numără printre puținii artiști de top care au susținut puterea gradării culorilor pentru a spune povești și pentru a comunica emoția. Descris de NPR drept „da Vinci al filmelor”, Sonnenfeld și-a folosit abilitățile de colorist în multe dintre cele mai apreciate și populare filme din ultimul deceniu: A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Beauty and the Bestia, Star Wars: The Awakens Force, World Jurassic, 300 și multe altele. La fel ca mulți alți coloriști importanți, el folosește ecrane OLED Panasonic ca monitoare de referință de format mare în activitatea zilnică.

Cu un panou OLED mai puțin obișnuit, panoul Master HDR OLED Professional Edition a fost personalizat exclusiv de inginerii de cercetare și dezvoltare Panasonic. Aceasta a dus la un control și mai mare al parametrilor care influențează calitatea imaginii. În special, vârful de luminozitate a fost potențat cu aproximativ 20 la sută, iar nivelurile de luminozitate medie au fost de asemenea stimulate în mod semnificativ. Manipularea contrastului a fost îmbunătățită, ceea ce a dus la creșterea intervalului dinamic. Conținutul HDR pare acum și mai impactant, HZ2000 reușind fără efort să reproducă scene complicate de luminozitate și contrast variabil, deseori întâlnite în conținuturile cinematografice și sportive. Ca urmare a acestui nivel de personalizare, combinat cu abilitățile excepționale de optimizare a culorilor lui Sonnenfeld, Panasonic a creat unele dintre cele mai precise imagini cinematice pe un televizor.

Televizoarele OLED de la Panasonic sunt utilizate pe scară largă în studiouri și case de post-producție din întreaga lume. Cu HZ2000, Panasonic adaugă câteva caracteristici suplimentare concepute pentru a încânta atât cinefilii, cât și studiourile.

În primul rând, Panasonic a extins și mai mult registrul și a redus intervalul dintre etapele de calibrare la capătul cel mai întunecat al scalei RGB și gamma, suportând acum primele puncte de calibrare din lume la 0,5% și 1,3%.

În al doilea rând, bazat pe solicitările studiourilor de la Hollywood și ale caselor de post-producție, HZ2000 va permite pentru prima dată utilizatorilor profesioniști să oprească cartografierea tonului, permițând „hard clipping” – o caracteristică esențială pentru utilizarea creativă.

HZ2000 este compatibil cu modelele de test CalMAN PatternGen din software-ul CalMAN® Portrait Displays împreună cu funcționalitatea AutoCal. Setările de calibrare ale Imaging Science Foundation (ISF) sunt, de asemenea, compatibile. Calibrarea conținutului Dolby Vision este de asemenea compatibilă.

Intenția creatorilor redată atât în ​​camere de zi întunecate, cât și în cele bine luminate.

Filmmaker Mode cu senzor inteligent și Dolby Vision IQ oferă toate detaliile, în orice mediu.

HZ2000 va fi unul din seria de televizoare din 2020 care acceptă atât modul Filmmaker, cât și Dolby Vision IQ.

Dezvoltat de UHD Alliance, Filmmaker Mode permite utilizatorilor să se bucure de o imagine cinematică așa cum a fost concepută de creatori prin apăsarea unui singur buton al telecomenzii. Când este activat, modul Filmmaker respectă frecvența cadrelor, aspect ratio, culoarea și contrastul conținutului, precum și oprirea reducerii zgomotului sau a granulației. Funcția este susținută de cei mai buni regizori de la Hollywood, inclusiv Christopher Nolan, Martin Scorsese, Patty Jenkins, Ryan Coogler și Paul Thomas Anderson și mulți alții.

Mai mult, Panasonic a creat pentru HZ2000 funcția Filmmaker Mode integrând în televizor senzori externi avansați pentru a regla imaginea în mod inteligent în funcție de nivelurile de lumină ambientală. În timp ce conținutul de HDR ar putea părea prea întunecat atunci când este vizionat într-o cameră bine iluminată, modul Filmmaker cu senzor inteligent reglează automat imaginea pentru a crea ce mai bună experiență vizuală, chiar dacă stai într-un living bine luminat. Aceasta înseamnă că telespectatorii vor observa toate detaliile pe care trebuie să le vadă, chiar și în scene foarte întunecate. Pentru a se asigura că această caracteristică se potrivește cu intențiile creatorilor, inginerii Panasonic au colaborat intens cu două studiouri de la Hollywood pentru a asigura cea mai bună compatibilitate perceptivă posibilă. Modul Filmmaker cu senzor inteligent acceptă conținut în HDR10 +, HDR10, HLG și SDR.

De asemenea, Panasonic extinde capacitățile HZ2000 la cel mai înalt nivel de fidelitate de conținut de la Hollywood, Dolby Vision, datorită tehnologiei Dolby Vision IQ. Dolby Vision IQ utilizează metadatele dinamice Dolby Vision pentru afișarea inteligentă a fiecărui detaliu al conținutului, reglându-se în funcție de luminozitatea din încăpere. De asemenea, informează televizorul privind tipul de conținut afișat și își va modifica setările pentru a se asigura că imaginile sunt afișate exact așa cum ar trebui. Cu Dolby Vision și acum cu Dolby Vision IQ, telespectatorii vor vedea lucruri pe care intenționează creatorul în orice încăpere și cu orice tip de conținut.

Dolby se preocupă constant de modul în care putem îmbunătăți în continuare experiențele de divertisment ale consumatorilor și îmbunătățim aceste inovații precum Dolby Vision IQ, care vor fi disponibile pe televizorul OLED HZ2000 Panasonic“, a declarat Giles Baker, Prim Vicepreședinte, Consumer Entertainment Group, laboratoarele Dolby. „Dolby Vision și Dolby Atmos sunt experiențe revelatoare care schimbă modul în care consumatorii se bucură de divertisment, iar acum cu Dolby Vision IQ, consumatorii pot să valorifice întregul potențial al televizorului lor.

Susținând atât Filmmaker Mode cu Intelligent Sensing, cât și Dolby Vision IQ, cu HZ2000 sunt asigurați telespectatorii că vor putea vedea Dolby Vision, HDR10 +, HDR10, HLG și SDR chiar și în camerele luminoase.

HZ2000 este compatibil cu toate formatele HDR populare.

Procesorul HCX Pro Intelligent, dezvoltat în Japonia, acoperă în mod unic toate bazele dinamice HDR populare.

HZ2000 este compatibil cu mai multe formate de metadate dinamice HDR și permite utilizatorilor să experimenteze cele mai bune imagini TV, indiferent de sursa lor. HZ2000 este capabil să afișeze atât HDR10 + cât și Dolby Vision. Și datorită suportului Multi HDR, HZ2000 este compatibil și cu HLG (Hybrid Log-Gamma), care este un format HDR adoptat pe scară largă de canalele TV. HLG Photo, un nou format de imagine fixă ​​este, de asemenea, acceptat. Ecranul este compatibil și cu HDR10 obișnuit, o tehnologie existentă pe majoritatea discurilor Blu-ray UHD și la numeroase servicii de streaming.

Panoul OLED HDR de la HZ2000 este dotat cu cel mai avansat procesor Panasonic, care analizează rapid culoarea, contrastul și claritatea conținutului video 4K, optimizându-le și oferind mai mult control asupra noului panou OLED personalizat de la Panasonic. HZ2000 este cel mai performant televizor de la Panasonic în privința selectării și redării culorii corecte pentru orice nivel de luminozitate. Chiar și atunci când nivelurile de luminozitate și contrastul variază rapid într-o scenă, HZ2000 oferă cu acuratețe cele mai fidele culori, conferind o imagine inegalabilă.

Soundscape Pro 360 ° combină difuzoare unice încorporate orientate în sus, capabile să ofere Dolby Atmos cu fidelitatea oferită de „Tuned by Technics”.

HZ2000 combină cea mai bună calitate audio și a imaginii, ceea ce îl face cel mai cinematic TV de la Panasonic.

HZ2000 dispune de 360 ​​° Soundscape Pro, cel mai fidel sistem audio Panasonic pentru un televizor, dotat cu difuzoare încorporate orientate în sus, capabile să ofere experiențe audio imersive Dolby Atmos, cu fidelitatea oferită de „Tuned by Technics”. Multiplele difuzoare încorporate oferă spațialitate și un conținut Dolby Atmos.

Dolby Atmos transformă un moment obișnuit într-o experiență extraordinară, cu sunet în mișcare care învăluie ascultătorii. Aceștia vor avea senzația că sunt în mijlocul acțiunii, căci sunetele produse de oameni, locuri, lucruri și muzică prind viață cu un realism care îți taie respirația. Și pentru că sistemul Dolby Atmos este integrat chiar în HZ2000, nu a fost niciodată mai ușor să experimentați un sunet imersiv în casa dvs.

În ciuda profilului impresionant de subțire, HZ2000 oferă o redare puternică și dinamică completată de un bas puternic. Sistemul de sunet total a fost reglat de ingineri de la apreciatul brand audio Panasonic, Technics și, de asemenea, oferă motorul JENO al companiei Technics pentru un sunet fidel și rafinat.

My Home Screen 5.0 îmbunătățește capacitatea de acces rapid

HZ2000 prezintă cea mai recentă iterație a sistemului de televiziune inteligent foarte apreciat de Panasonic, My Home 5.0. Noua versiune aduce îmbunătățiri considerabile de utilizare. De exemplu, când sunt evidențiate anumite pictograme VOD, miniaturile titlurilor prezentate de la acel furnizor sunt redate automat mai sus și pot fi accesate cu ușurință. Acest lucru funcționează pentru Netflix și YouTube, printre altele.

HZ2000 va include, de asemenea, serviciul de streaming gratuit al XUMO, care va furniza atât canale over-the-air, cât și over-the-top pentru publicul global într-o singură experiență și ghidare perfectă. Utilizatorii pur și simplu apasă butonul de canale în sus și în jos sau butonul de ghidare de pe telecomanda TV pentru a descoperi și a se bucura de vizionarea acestor canale, la fel ca o experiență de transmisie TV.

HZ2000 funcționează, de asemenea, cu Google Assistant și Amazon Alexa, permițând utilizatorilor să opereze unele funcții TV cheie, prin simpla folosire a vocii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *