Hidromotoare de calitate!

 

1291802805DSCN0435

Probabil, macar odata, ati auzit vorbindu-se despre hidromotoare. Si, probabil, doriti sa stiti si ce inseamna asta. Ei bine, un hidromotor este o componenta capabil sa transforme energia hidraulica generata de un lichid in energie mecanica de rotatie, pentru a genera o miscare de rotatie. Aceste mecanisme pot fi gasite pe site-ul magazinului ph-t.ro, deoarece este un furnizor profesional in acest domeniu. 

Hidromotorul este asamblat la pompa hidraulica pentru a completa procesul care pune in miscare fluidele generand forta de rotatie necesara pentu a completa anumite task-uri pentru diverse masinarii. 

Cu ajutorul pompelor hidraulice are loc deplasarea lichidului din aval, de la presiunea inferioara, spre amonte, la presiunea superioara. Exista o diferenta de presiune ce se exprima in metri de coloana de apa pe care pompa o invinge. Aceasta constituie nivelul de inaltime la care ridica pompa. De obicei, aceasta va fi mai mare ca diferenta presiunilor din aval si amonte, fapt ce se datoreaza pierderilor din conductele pompei. Debitul pompei, ce se exprima in m3/s, reprezinta volumul de lichid ce se deplaseaza in unitatea de timp. In cazul acestuia, se calculeaza puterea necesara pentru pompare proportionand debitul pompei cu inaltimea de ridicare.

Clasificarea pompelor hidraulice in functie de mecanismul mobil

Dupa acest tip de mecanism, pompele sunt de mai multe feluri: 

– pompe rotative – cu roti dintate, cu palete, cu lant si roata dintata, cu dopuri, cu surub, cu rotoare profilate.

– pompe cu piston – cu pistoane in linie, de injectie, pompe cord, pompe pentru pomparea petrolului din zacaminte.

– pompe cu membrana – peristaltice.

– pompe cu rotor – axiale si semiaxiale, radiale sau centrifuge, submersibile, ce se folosesc la foraje.

Clasificarea pompelor – criterii de diferentiere a diverselor tipuri de pompe

Exista mai multe aspecte dupa care se pot imparti pompele, dupa cum urmeaza:

  • Numarul de fluide – in functie de aceasta caracteristica, pompele pot fi de doua feluri: cu un fluid, si anume cel transportat, sau cu doua fluide, cel de motor si cel transportat. In cazul primului tip, acestea isi obtin energia de la corpul solid (pistonul). Cele din a doua categorie primesc cantitatea de energie de care au nevoie de la fluidul motor: vana de apa si cea de aer.
  • Tipul de realizare a pomparii – pompe desmodrome, ce au mecanism, sau pompe cu lant cinematic, tipul de desmodromie al acestora fiind variabil (pompele cu abur ce detin piston cu actiune directa).
  • Starea de agregare a fluidului ce este transportat – exista pompe hidraulice ce folosesc lichide si pompe pneumatice, care functioneaza cu gaze.
  • Numarul de curse active pe rotatie – atunci cand doriti sa achizitionati o pompa asigurati-va ca luati exact ceea ce trebuie. In functie de acest criteriu, sunt disponibile doua tipuri de pompe: cele cu efect simplu (in cazul carora pomparea fluidului este realizata doar de o parte a pistonului, cursa activa fiind intr-un singur sens) si cele cu efect dublu (in vederea realizarii pomparii fluidului actioneaza ambele fete ale pistonului, cursele fiind active din ambele sensuri). 
  • Principiul de functionare, precum si forma cavitatii de lucru, clasifica pompele in mai multe categorii: axiale, centrifuge, volumice etc. 

Magaiznul ph-t.ro are hidromotoare pentru orice fel de pompa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *