Tehnologia Mesh Wi-Fi – scurta prezentare

MW5_3

Detineti deja un router wireless insa semnalul Wi-Fi nu ajunge in toate zonele casei dvs.? Atunci cand stati pe canapea cu laptopul in brate, semnalul Wi-Fi este asa cum va doriti? Dar atunci cand va aflati in baie, telefonul dvs. refuza sa se conecteze? Doriti sa petreceti mai mult timp la aer si ati decis sa lucrati de pe terasa? Daca aveti nevoie de acoperire Wi-Fi in fiecare colt al casei dvs., sistemul Mesh Nova MW5 poate fi solutia la problemele dvs.

Ce este un sistem de tip Mesh?

Tehnologia Mesh, introdusa cu mult timp in urma, a fost initial dezvoltata pentru aplicatii militare, dar acum se utilizeaza in mod obisnuit in dispozitive destinate locuintelor cu mai multe etaje sau intinse pe suprafete relativ mari, zonelor de birouri, magazinelor, mall-urilor si spitalelor. Mesh Wi-Fi sau sistemul Mesh fara fir este, de fapt, o retea de comunicatii formata din noduri radio organizate intr-o topologie de tip “plasa”. Diversele dispozitive utilizate (telefoane inteligente, tablete, laptopuri etc) se interconecteaza cu aceste noduri radio pentru a trimite si a receptiona date. Tenda aduce aceasta tehnologie in casa dvs., acoperind toate zonele moarte, toate etajele, subsolurile, garajele si chiar curtile cu semnal Wi-Fi de calitate, fara intreruperi.

Cand va conectati la Mesh Tenda Nova MW5, dispozitivele dvs. se vor conecta in mod automat la cele mai puternice semnale. Pe masura ce va schimbati pozitia, dispozitivele dvs. ar putea sa treaca de la un nod la altul, extrem de rapid, insesizabil pentru utilizator, pentru a beneficia de semnal mai puternic.

Configurarea unui sistem Mesh Wi-Fi

In primul rand, trebuie sa conectati una dintre unitati pentru a porni dispozitivul, utilizand cablul Ethernet inclus in pachet, similar cu modul in care configurati orice alt router Wi-Fi. Nodurile au un indicator LED care lumineaza in diverse culori, culoarea indicand starea conexiunii la retea: unitatea este functionala, incearca sa se conecteze sau are o problema. Restul procesului de configurare are loc utilizand aplicatia Tenda Wi-Fi, care este disponibila pe iOS si Android. Cand aplicatia va cere informatii, puteti utiliza SSID-ul implicit si parola care sunt mentionate pe eticheta de sub unitate. Odata ce noul nod MW5 stabileste o conexiune, puteti efectua apoi modificarile necesare, cum ar fi numele retelei si parola. Dupa ce prima unitate este conectata cu succes, aplicatia va va ajuta sa adaugati a doua si a treia unitate si, de asemenea, sa creati acces special pentru invitati.

MW5_1

Extinderea retelei Mesh Wi-Fi

Sistemele mesh Tenda Nova MW5 va permit, de asemenea, sa va extindeti reteaua in functie de nevoile pe care le aveti. Puteti adauga cu usurinta mai multe puncte de acces si puteti extinde si mai mult acoperirea Wi-Fi.

Nova MW5 este o solutie Wi-Fi excelenta daca locuiti intr-o casa cu suprafata intre 150 si 300 metri patrati, cu pereti despartitori care blocheaza semnalele radio. Datorita tehnologiei MRC (Maximal Ratio Combining), care imbunatateste transmisia Wi-Fi, creste capacitatea de penetrare a peretilor si semnalul radio este distribuit uniform, pe o arie mai mare.

Nova MW5

Tenda nova MW5 este un sistem WiFi Mesh AC1200 de tip “whole-home” destinat locuintelor mari, ce beneficiaza de conexiuni la Internet cu banda incepand de la 100 Mbps. Un sistem MW5 cu 3 noduri asigura acoperirea unei suprafete de pana la 300 mp.

Nodul principal dispune de porturi Gigabit, permitand exploatarea la maxim a benzii de semnal de la furnizor si redarea fara intreruperi a fisierelor video 4K. Nodurile secundare, cu montare direct in priza de curent electric, se conecteaza usor datorita pre-configurarilor, instalarea sistemului facandu-se extrem de simplu.

MW5 este construit pe baza tehnologiei Beamforming, fiind in masura sa concentreze puterea semnalului pe anumite directii, exact catre dispozitivele conectate la retea, in loc doar de a emite in mod uniform in jur.

Caracteristici pe scurt:

  • Tehnologie Mesh
  • Standard WiFi IEEE 802.3, IEEE 802.3u
  • Porturi nod principal: 1 x Gigabit WAN/LAN , 1 x Gigabit LAN
  • Porturi nod secundar: 1 x 10/100 LAN
  • Ratade transfer wireless: 300 + 867 Mbps
  • Numar maxim de dispozitive conectate: 60 (pentru sistem cu 3 noduri)
  • Securitate WPA2-PSK
  • Frecventa 2.4 & 5 GHz
  • Tehnologie Beamforming+
  • Suporta Amazon Alexa

Kit-ul wireless Nova MW5 cu 3 noduri va disponibil in oferta magazinelor de specialitate incepand din luna decembrie, la preturi incepand de la 949 lei.

MW5_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *