4 lucruri pe care nu le stiai despre Bitcoin

poza copyright-gallery.eu - CryptoCoin.pro

Piata cryptomonedelor este una inca tanara si, dupa ce Bitcoin a castigat o mare popularitate, putem spune ca multi oameni au auzit despre aceasta moneda virtuala. Indiferent cat de multe lucruri stiti despre Bitcoin, va prezentam cateva lucruri mai putin stiute despre aceasta cryptomoneda.

  1. Cresterea de peste 1400% a Bitcoin in 2017 nu a fost cea mai mare

Performanta pe care a inregistrat-o Bitcoin in 2017 a provocat aparitia a foarte multe articole in presa din intreaga lume din cauza cresterii popularitatii sale si a valorii sale. Totusi, 2017 nu a fost cel mai bun an al Bitcoin. In 2011, de exemplu, Bitcoin a crescut de la 0,31 dolari la 6,18 dolari, o crestere de 1,894%. In 2013, cresterea de la 13,44 dolari la 751 dolari a reprezentat o crestere de 5,488%. Si in 2010, Bitcoin a crescut de la 0.0015 dolari la 0.31 dolari, adica o crestere de 20.566%.

  1. Adevaratul creator al Bitcoin ramane necunoscut

Bitcoin a fost creat de Satoshi Nakamoto. Totusi, acesta este considerat un pseudonim. Oricine este adevaratul creator al Bitcoin, se estimeaza ca el sau ea detine aproape 1 milion de Bitcoin – suficient pentru a ocupa un loc pe lista Forbes a celor mai bogati oameni din lume.

3.Pot exista doar 21 de milioane de Bitcoin

Iata o descriere simplificata in trei fraze despre modul in care sunt create monedele Bitcoin. Oamenii folosesc un hardware sofisticat de calculator pentru a rezolva ecuatii matematice complexe si pentru a procesa tranzactii cu Bitcoin, iar cel care rezolva o ecuatie este recompensat cu un „bloc” de monede, care este eliberat aproximativ la fiecare 10 minute. In prezent, fiecare bloc contine 12,5 Bitcoin, dar aceasta suma este redusa la jumatate la fiecare patru ani, reducand astfel aprovizionarea in timp. In cele din urma, aceasta reducere la jumatate va avea ca rezultat un total de 21 de milioane de Bitcoin, iar ultima moneda virtuala va fi creata in anul 2140.

  1. Tranzactiile Bitcoin nu sunt gratuite

O mare parte din succesul initial al Bitcoin a fost dat de faptul ca aceasta cryptomoneda putea transfera bani oriunde in lume, cu cheltuieli minime. Taxa medie de tranzactie de Bitcoin a fost mai mica de 0,10 dolari. Totusi, odata cu cresterea recenta a popularitatii Bitcoin, acest lucru s-a schimbat. De la jumatatea anului 2017 pana in prezent, taxele de tranzactionare a Bitcoin au crescut in mod regulat cu 5 dolari si au atins nivelul maxim de 34 dolari la mijlocul lunii decembrie. Din acel moment, costul a scazut la aproximativ 1 dolar, dar este important pentru incepatori sa realizeze ca Bitcoin nu este tranzactionat gratuit. In Romania, puteti cumpara si vinde Bitcoin pe CryptoCoin.pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *