Nokian Tyres primește distincția RobecoSAM Bronze Class

București, 9 februarie 2018 – Compania Nokian Tyres a fost nominalizată drept una dintre cele mai sustenabile companii din lume. În urma acestei nominalizări, compania a primit distincția Bronze Class în categoria Auto Components (Componente auto) a anuarului RobecoSAM Sustainability Yearbook 2018, publicat în decursul săptămânii trecute. RobecoSAM este o companie cu experiență în analiza sustenabilității, a cărei evaluare anuală se concretizează într-un raport deosebit de cuprinzător și echitabil despre modul în care este implementată sustenabilitatea în cadrul companiilor din întreaga lume.

În acest an, Nokian Tyres a primit, de asemenea, și premiul „Industry Mover” (Motorul industriei). Acest premiu este acordat companiei care a realizat cel mai mare progres din industria sa în ceea ce privește performanța durabilă, în comparație cu anul anterior. Progresul deosebit al Nokian Tyres a fost de asemenea remarcat și în anul anterior, când compania și-a îmbunătățit semnificativ performanța sa conform evaluării de sustenabilitate realizate de Dow Jones, obținând rezultate de aproape două ori mai mari decât media rezultatelor din industria sa și fiind evaluată drept cea mai sustenabilă companie producătoare de anvelope în clasamentul Dow Jones Sustainability World Index.

Am depus eforturi constante în multe arii de sustenabilitate, reușind să o implementăm în mod natural ca parte integrantă a funcțiilor noastre globale. Ne bucurăm să primim recunoașterea eforturilor noastre îndelungate. Acest feedback ne inspiră să continuăm pe calea pe care am decis să o urmăm și ne încurajează să depunem eforturi și mai mari în ceea ce privește sustenabilitatea,” afirmă Teppo Huovila, responsabil sustenabilitate, Nokian Tyres.

Realizări remarcabile în reducerea emisiilor de CO2

În calitatea sa de producător de anvelope premium, Nokian Tyres dorește să fie un exemplu de companie responsabilă, care are ca obiectiv dezvoltarea durabilă. Compania a enunțat o serie de obiective de sustenabilitate pentru anul 2020, care includ reducerea rezistenței la rulare a anvelopelor sale cu 7%, creând astfel o scădere de 500 milioane kg a emisiilor de CO2 din trafic, până in 2020. Acest obiectiv a fost realizat anul trecut, cu mult înainte de termen, odată cu atingerea obiectivului de a reduce cu 20% emisiile de CO2 rezultate din producției.

Nokian Tyres și-a asumat de asemenea obiectivul de a audita toți parteneri săi majori de procesare a cauciucului și să elimine din producție toate deșeurile nereciclate. La fabrica Nokian Tyres din Nokia, Finalnda, se reciclează deja deșeurile rezultate din producție în proporție de 100%, iar la cea din Vsevolozhsk, Rusia, rata de reciclare a deșeurilor este de aproape 90%. Mai multe informații despre eforturile depuse de Nokian Tyres în privința sustenabilității.

RobecoSAM evaluează anual peste 2.000 de companii cotate la bursă, din punct de vedere al sustenabilității economice, sociale și ecologice. În realizarea Anuarului de Sustenabilitate din acest an, RobecoSAM a evaluat companii din 43 de țări, din 60 de industrii diferite. Mai multe informații despre anuarul RobecoSAM Sustainability Yearbook 2018.

Despre Nokian Tyres

Nokian Tyres a fost fondată în 1988, însă își are rădăcinile în anul 1898, când a fost înființată Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeză. Compania este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Promovează și facilitează șofatul în siguranță, în condiții exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane și mașini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, și cu condiții de șofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

Toate produsele sunt dezvoltate conform obiectivelor de siguranță durabilă și de respectare a mediului pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Compania Nokian Tyres deține lanțul de distribuție de anvelope Vianor care cuprinde aprox. 1.500 de magazine în 27 de țări. În 2016, cifra de afaceri netă a companiei a fost de aproximativ 1,4 miliarde euro, iar la finalul anului numărul angajaților a fost de 4.400.  Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki Ltd.

Pentru mai multe detalii despre companie, vă rugăm vizitați: www.nokiantyres.com 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *