Danfoss creează un nou lider global în domeniul soluțiilor pentru transferul căldurii

Prin achiziționarea Sondex, Danfoss își consolidează în continuare poziția pe piața mondială de soluții pentru transferul căldurii
Sondex CEO Aage Søndergaard Nielsen si Niels B. Christiansen, CEO, Danfoss
Sondex CEO Aage Søndergaard Nielsen si Niels B. Christiansen, CEO, Danfoss
Danfoss și Sondex au anunțat un acord prin care Danfoss va achiziționa compania privată Sondex Holding A/S, un lider global în domeniul tehnologiilor pentru transferul căldurii. Sondex dezvoltă, produce și comercializează schimbătoare de căldură și este o potrivire ideală pentru segmentul Danfoss Heating. Achiziția confirmă concentrarea strategică a Danfoss pe construirea unei poziții de top și pe accelerarea unei dezvoltări profitabile.

“Sondex este o companie performantă, cu experiență fără egal în ceea ce privește schimbătoarele de căldură, lucru care se potrivește perfect cu ambiția noastră de a ne consolida în continuare poziția în cadrul soluțiilor pentru transferul căldurii. Prin unirea forțelor, putem oferi un portofoliu de produse și servicii mai extins, chiar mai competitiv și inovator în cadrul transferului de căldură în beneficiul clienților noștri”, declară Niels B. Christiansen, Președinte & CEO, Danfoss.

Combinarea celor două companii, Sondex și Danfoss Heat Exchanger, reprezintă o pârghie importantă pentru dezvoltarea poziției deja puternice pe piața de energie și HVAC, precum și pentru creșterea relevanței în cadrul industriilor precum cea marină, alimentare, și refrigerare industrială.

“Sondex și Danfoss vin de pe poziții puternice și au, deja, de o relație puternică și de lungă durată în domenii-cheie. Acum, ne unim companiile pentru a crea un impact mai mare pe piețele pe care le deservim. Sunt foarte încântat de oportunitatea de a ne uni puterile pentru că sunt convins că împreună vom avea o propunere de valoare foarte convingătoare și de neegalat pe piață”, a declarat Aage Søndergaard Nielsen, CEO, Sondex.

Sondex are sediul în Kolding, Danemarca si aproximativ 1.200 de angajați în întreaga lume. După aprobarea reglementara a tranzacției, compania devine parte a segmentului Danfoss Heating.

Părțile nu au divulgat prețul de achiziție sau alte condiții ale tranzacției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *