Ce sa evit cand sunt la volan?

semne

Atunci cand vrei sa devii sofer, iti alegi categoria care ti se potriveste cel mai bine. Daca vrei sa simti adrenalina pe un motor, te pregatesti pentru examen facand tot felul de chestionare auto pentru moto.

Daca vrei sa te poti deplasa oricand cu propria masina personala, te pregatesti de examen facand teste auto pentru categoria B. Daca te intereseaza si alte tipuri de mijloace de transport, e posibil sa trebuiasca sa faci chestionare auto categoria E, D sau C. Vei vedea in functie de ceea ce alegi.

Din moment ce esti sofer, trebuie sa ai grija de fiecare data cand te afli in trafic, deoarece anumite actiuni banale pot fi extrem de periculoase.

Este de evitat mancatul si bautul la volan, fapt pentru care e interzis sa procedezi astfel. Cu toate acestea sunt persoane care nu constientizeaza acest pericol si continua sa manance si sa bea la volan. Opreste-te atunci cand vrei sa mananci, sau mananca inainte de a porni la drum. Doar astfel poti sa conduci in siguranta.
Totodata sunt si soferi iresponsabili care nu folosesc centura de siguranta. E extrem de important sa o folosesti, deoarece ea te poate salva in caz de accidente. Centura de siguranta este obligatorie si ea trebuie folosita de fiecare data cand te afli la volan.

Si vorbitul la telefon poate fi un real pericol si studiile au demonstrat acest lucru si continua sa demonstreze. Soferii nu sunt atenti la drum si sunt atenti la conversatii si se pot astfel intampla evenimente rutiere neplacute si destul de grave. Si aici legislatia are reguli stricte si clare. Poti vorbi daca folosesti dispozitivele sau functiile potrivite pentru a putea vorbi fara a tine telefonul cu mana la ureche.

Un alt lucru de evitat la volan este machiatul. Aceasta este o practica adesea intalnita in cazul femeilor care de cele mai multe ori nu constientizeaza faptul ca pun in pericol atat viata lor, cat si a celorlalti participanti la trafic. Machiajul ti-l faci acasa, inainte de a pleca si ti-l verifici cand ajungi la destinatie, nu in trafic.
Evita ca atunci cand esti la volan sa scrii SMS-uri sau sa navighezi pe internet.

In trafic o singura secunda poate fi fatala, fapt pentru care trebuie sa ai atentia indreptata doar la ce se intampla in trafic.
Fii atent/a la siguranta ta, dar si la siguranta celorlalti participanti la trafic. Cu totii suntem asteptati acasa de cineva drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *