Partenerul Relevance lider în Gartner pentru Baze de Date Operaţionale Citeste mai mult: Partenerul Relevance lider în Gartner pentru Baze de Date Operaţionale

Relevance , unicul partener DataStax din România, anunţă că Gartner Inc., lider mondial în consultanţă pe tehnologie, a poziţionat DataStax ca lider în Cadranul Magic al Sistemelor de Management al Bazelor de Date Operationale, datorită integralităţii viziunii şi a abilităţii de execuţie.
Partenerul Relevance lider în Gartner pentru Baze de Date Operaţionale
Studiul a arătat că utilizatorii apreciază foarte mult DataStax Enterprise pentru distribuţia automată a datelor şi pentru viteza foarte ridicată de lucru cu volume mari de date.

Trei sferturi dintre clienţii intervievaţi au declarat că plănuiesc să dezvolte soluţiile actuale cu DataStax Enterprise în următorul an. De asemenea, jumătate dintre respondenţi au precizat că produsul DataStax Enterprise este utilizat drept standard DBMS (DataBase Management System – Sistemul de gestiune a bazelor de date) în compania lor.

Cadranul Magic este numele unui prestigios studiu de piaţă. Compania de consultanţă şi cercetare Gartner realizează anual astfel de studii şi este cunoscută pentru Cadranele Magice (“Magic Quadrant”) ce adresează diverse pieţe cum este, în acest caz, piaţa soluţiilor DBMS. Peste 1280 de angajaţi din cei 5300 ai companiei lucrează în Cercetare şi Dezvoltare în 85 de ţări. Conform Gartner, studiul prezintă o analiză calitativă a pieţei, a nivelului de maturitate, a direcţiilor, precum şi a jucătorilor importanţi din această piaţă.

DataStax, companie americana cu sediul în California, promovează Big Data pentru organizaţiile din întreaga lume, dezvoltând un pachet de soluţii şi servicii bazate pe Apache Cassandra. Soluţiile DataStax, reunite în pachetul DataStax Enterprise, includ o variantă certificată pentru producţie a Apache Cassandra, una dintre cele mai rapide şi scalabile baze de date NoSQL distribuite. Acest lucru înseamnă că versiunea Apache Cassandra inclusă în DataStax Enterprise este testată pentru garantarea calităţii, a scalabilităţii şi a performanţei, dar si pentru certificarea platformei şi a eco-sistemului Cassandra.

Instrumentele Apache Solr şi Spark aduc companiilor soluţii de cautare rapidă şi de analiză şi raportare in-memory pe volume mari de date. DataStax Enterprise cuprinde şi soluţiile DataStax OpsCenter şi DataStax Automatic Management Services, care adaugă un plus în monitorizare şi control, pe lângă servicii de suport tehnic de înaltă clasă. Produsul se poate instala atât în versiunea locală, cât şi în cloud.

Apache Cassandra, aplicaţie ‘open source’ de gestiune a bazelor de date distribuite, a fost construită special pentru a gestiona volume mari de date folosind servere obişnuite.

Cassandra ofera suport nativ pentru distribuţia datelor pe multiple data centere cu replicare asincronă fără un master. Astfel asigură acces rapid la date pentru orice client, dar şi o arhitectură cu disponibilitate permanentă („no single point of failure”) pentru a susţine aplicaţiile critice ale companiilor.

Cassandra are cea mai mare rată de scriere şi cea mai mare viteză a datelor, conform mai multor studii despre bazele de date NoSQL. Mai mult, scalabilitatea este punctul forte al produsului asa cum arată rezultatul cercetării realizată de către Universitatea din Toronto în anul 2012.

Apache Cassandra a fost folosit şi de marea companie Facebook. Avinash Laksman, unul dintre autorii Amazon Dynamo, împreună cu Prashnant Malik, a dezvoltat iniţial Apache Cassandra pentru a creşte eficienţa motorului de căutare a mesajelor primite pe reţeaua de socializare. Acesta a fost construit în iulie 2008 ca proiect open source pe cod Google, iar în martie 2009 a devenit un proiect Apache Incubator. Nume precum Google, Facebook sau Amazon au contribuit la dezvoltarea sa.

Astăzi, Apache Cassandra este un produs de top, utilizat de 20 dintre cele 100 cele mai mari companii din SUA, companii inovative precum Disney, IBM, Morningstar, Thomson-Reuters sau Twitter. Iniţiatorul proiectului Apache Cassandra este Jonathan Ellis, co-fondator al DataStax.

Despre Relevance Management
Despre Relevance:
Cu o istorie de 11 ani pe piaţă, Relevance oferă soluţii complexe de Business Intelligence, Big Data şi Data Warehouse.
Relevance este singurul partener DataStax în Romania şi oferă soluţii Big Data pe platforma de tip enterprise construită în jurul Apache Cassandra, SOLR şi Spark.
Compania, pornită de către Ionuţ Toader şi Valentin Barbu cu viziunea de a simplifica luarea deciziilor în organizaţii, a devenit în 2004 primul partener Qlik în România, furnizând soluţia de Business Intelligence QlikView.
Printre companiile care au ales Relevance, peste 100 în portofoliu, se regăsesc nume precum Danone, ING Bank Romania, Regina Maria, Actavis, Albalact, Automobile Bavaria, CrisTim, Electroprecizia, Saint Gobain, Cyrom, Casa Pane, Gothaer, Up Romania, Comfert.

Citeste mai mult: Partenerul Relevance lider în Gartner pentru Baze de Date Operaţionale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *