Săptămâna viitoare are loc cel mai mare târg de cariera din Banat! Află ce pachete salariale oferă companiile prezente la Angajatori de TOP Timisoara Citeste mai mult: Săptămâna viitoare are loc cel mai mare târg de cariera din Banat! Află ce pachete salariale oferă companiile prezente la Angajatori de TOP Timisoara

Ediția cu numărul 7 Angajatori de TOP Timișoara se va desfășura săptămâna viitoare, vineri și sâmbătă, pe 16-17 octombrie la Centrul Regional de Afaceri. La eveniment vor fi prezente 50 de companii și vor fi deschise peste 2000 de oportunități de carieră. Statisticile arată că majoritatea companiilor oferă o remunerație mai mare de pragul de 400€, pachete de relocare, precum și beneficii neconvenționale precum organizarea de schimburi interculturale, existența unor spații de relaxare speciale pentru angajați, precum game rooms și biblioteci. În plus, vizitatorii la târg au posibilitatea de a se înscrie la cele 19 conferințe și workshop-uri susținute de companii.

Angajatori de Top Timişoara
Angajatori de Top Timişoara

Beneficii salariale și non-salariale. Chiar dacă ofertele de job-uri se adresează candidaților cu pregătire în domenii diferite, pachetele salariale oferite de angajatorii care vor fi prezenți la Timișoara sunt atractive, indiferent de aria de activitate a companiei. Statisticile arată că majoritatea companiilor oferă o remunerație mai mare de pragul de 400€. Astfel, cele mai numeroase pachete salariale se încadrează între 400-500 € (24%) si 500-700 € (24%), urmate de sumele încadrate între 300-400€ (18%). Există și poziții, în majoritatea lor dedicate candidaților senior-level, remunerate cu sume cuprinse între 700-1000€ (15%) și 1000-1500€ (12%), în timp ce salariile peste 1500 € sunt oferite de 9% dintre angajatori. Cu toate acestea, oportunitățile de carieră prezentate de companii întrec salariile medii din România și sunt deschise pentru orice nivel de carieră, atât pentru persoane senior-level cât și pentru cele entry-level.

În plus, companiile oferă și o serie de alte beneficii non-salariale. În urma rezultatelor studiului “Cei mai doriți angajatori 2015” a reieșit că principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidați să se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii şi posibilitatea de dezvoltare profesională. La această ediție, Angajatori de TOP Timisoara, aproximativ 61% dintre angajatori oferă pachete de relocare pentru candidații pe care îi selectează. Acest aspect demonstrează tendința angajatorilor să recruteze candidați bine-pregătiți din toate zonele țării, dar să păstreze, concomitent, nivele salariale satisfăcătoare pentru angajații lor și în concordanță cu pregătirea și experiența acestora.

Beneficii neobișnuite din companiile prezente la târg. În afara beneficiilor multiple oferite de companii, în privința pachetelor salariale sau de relocare, există și angajatori care se axează pe alte metode prin care să mențină candidații satisfăcuți și motivați la job. Printre acestea se numără existența spațiilor dedicate relaxării, precum game rooms și biblioteci. În plus, unele companii pun la dispoziția angajaților și metode neconvenționale precum biciclete, disponibile pentru utilizare de către angajați sau posibilități de dezvoltare profesionala prin organizarea de workshop-uri sau cursuri în centrele din țară sau în străinătate.

Din experiența edițiilor anterioare, numărul celor care au primit un job într-una din companiile prezente cu poziții deschise la târg a întrecut așteptările companiilor. În edițiile precedente recrutorii și-au îndeplinit în proporții ridicate planurile de recrutare. Peste 35% dintre aceștia au declarat că au avansat discuții cu 20-50 de candidați, în timp ce 29% au fost impresionați de 10-20 de candidați, iar 29% dintre specialiștii HR au demarat discuții în vederea angajării cu mai puțin de 10 candidați prezenți la Angajatori de TOP Timișoara.

Aspecte semnalate de companii. Ce probleme întâmpină candidații în etapele de recrutare? Una dintre cele mai frecvente greșeli ale acestora este redactarea CV-ului, 43% dintre angajatori semnalând acest fapt, în timp ce pe a doua poziție se situează maniera în care aceștia se prezintă la interviu (30%), iar pe a treia o înțelegere defectuoasă a modului de aplicare la pozițiile disponibile (17%). La ediția din această toamnă Angajatori de TOP Timișoara, va exista un stand, CV Experts, unde specialiști HR vor oferi scurte sesiuni de consiliere în ceea ce privește CV-urile vizitatorilor de la târg, pentru a le mări șansele de angajare. Fie că aceștia sunt la început de carieră, fie că sunt profesioniști cu peste 5 ani experiență, specialiștii de la standul CV Experts îti pot oferi sfaturi valoroase în ceea ce privește redactarea CV-ului. Astfel, cei care doresc să aplice la pozițiile din companiile prezente se asigură ca CV-ul lor exprima puncte importante, precum si abilități semnificative pentru angajator. După o discuție cu expertul HR, CV-ul va fi mult mai bine structurat, lucru care va face diferența între candidați.

19 workshop-uri și conferințe la Angajatori de TOP Timisoara.

SkillShops: În cadrul acestor workshop-uri candidații pot afla sfaturile specialiștilor în recrutare, ce poziții sunt deschise în companii, dar vor avea posibilitatea să dezvolte și abilități importante în cariera lor, precum comunicare eficientă, tehnici de negociere și vânzare, munca în echipă, stiluri de leadership, orientarea către client, managementul timpului, modalități de a identifica și valorifica oportunitățile de creștere în carieră, metode de prioritizare și eficientizare, etc. Companii care susțin SkillShops la Angajatori de TOP Timișoara: Accenture (Employee Engagement at Accenture), cargo-partner (Career@Transport & Logistics), Valeo Lighting Injection (Lean production-implementation of SMED, Speaker: Florin Lazăr – Manager Valeo production system) Flex (Live Smarter), DB Schenker (Internship & Trainee Conference powered by DB Schenker, Speakers: Cătălina Vlădescu – Trainer Intern, Cristian Pop –Sales Business Developer), KPMG (Frica inceputului de drum. Cum sa te pregatesti pentru contactul cu angajatorii si ce asteapta ei de la tine),

TechLabs: Aceste workshop-uri vor oferi informații despre ultimele noutăți și cele mai inovative proiecte din domeniul IT. Companiile care vor susține TechLabs la Timișoara: ACI Worldwide ( Security Engineering Inside Hackers Perspective of security Engineers in software payments, Speakers: Gabriel Săvulescu-SR Security Engineer și Dan Negrea– Associate Security Engineer), Alcatel-Lucent (Visions of the Cloud, Speakers: Doru Neda-R&D Lab Support Engineer), Atos IT (Canopy -the Atos Cloud, Speaker: Andrei Borcea – Virtualization Expert), BearingPoint (Join the BearingPoint Spirit) Microsoft – Talent Development programs inside Microsoft, Continental (Trust is Good, Test is Better -Testarea în Automotive),

TechTalks: În cadrul conferințelor, specialiști din companiile prezente le vor prezenta participanților detalii despre ultimele tehnologii utilizate și cum funcționează acestea, dar și beneficiile și provocările întâlnite. Conferințele TechTalks de la Angajatori de TOP Timișoara: Agile Estimating & Planning (Csaba Patkós – Software Developer la Syneto și Cristian Boldișteanu – Manager la SmartValue Services) ; Key influencers shaping the software industry in Timișoara – specialiști IBM și Toma Peiov – Software Group Leader la Yazaki Technology Components.

Angajatori de TOP Timișoara va avea loc începând cu ora 10.00 la Centrul Regional de Afaceri între 16-17 octombrie, accesul fiind permis în baza prezentării CV-ului Barcode. Detalii despre eveniment, companiile participante și programul workshop-urilor pot fi regăsite la secțiunea dedicată târgului pe www.hipo.ro.

Despre Catalyst Solutions SRL

In Catalyst, dezvoltam solutii pentru identificarea si selectia tinerilor cu potentialul si experienta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. In aproape 3 ani, am dezvoltat si implementat cu succes peste 80 de proiecte de consultanta care au implicat dezvoltarea de mesaje si strategii de promovare pentru identificarea si atragerea de candidati valorosi, atat pentru profiluri de absolventi dar si pentru tineri cu experienta de pana la 7 ani. Solutiile pe care le propunem sunt masurabile, eficiente din punct de vedere al costurilor si fundamentate pe date statistice legate de perceptia si asteptarile pe care tinerii le au fata de angajatori. Cele mai importante proiecte nationale: Angajatori de TOP [cel mai mare targ de cariera pentru tineri profesionisti din Romania], Studiul Ce isi doresc tinerii profesionisti, Top Talents Romania [proiect care identifica si premiaza la nivel national tineri cu rezultate remarcabile], www.hipo.ro [portal de cariera dedicat tinerilor profesionisti pe care pot fi gasite oportunitatile curente din cele mai importante companii din Romania].

Citeste mai mult: Săptămâna viitoare are loc cel mai mare târg de cariera din Banat! Află ce pachete salariale oferă companiile prezente la Angajatori de TOP Timisoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *